Mehmet Şimşek'ten borçlanma açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin dış borçlanma maliyetlerinin yüzde 7’nin altına gerilediğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 15:39
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 17:02
Mehmet Şimşek'ten borçlanma açıklaması
O
Onur Çetinkaya Editör

Türkiye'nin ekonomideki adımları her geçen gün artıyor.

Orta  Vadeli Program ve tasarruf kurallarıyla para politikasında olumlu hava yükselişe geçti. 


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası faizini yüzde 50'de sabit bıraktı.  Merkez Bankası anketine göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 42,95'ten 43,31'e yükseldi. 

Dış borçlanma maliyeti geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 10 yıl vadeli dolar cinsi gösterge tahvil getirisinin Kasım 2021'den bu yana ilk defa yüzde 7'nin altına indiğini duyurdu. 


Şimşek, bu gelişmeyi, kararlılıkla uygulanan ekonomik programın sonucu olarak makro finansal istikrarın güçlenmesi ve risk priminin düşmesi ile ilişkilendirdi. Bu durumun, Türkiye'nin dış borçlanma maliyetlerini önemli ölçüde azalttığını vurguladı.


Şimşek ayrıca, dış borçlanma maliyetlerindeki bu iyileşmenin özel sektörün dış finansmanını da olumlu etkilediğini belirtti. Önümüzdeki dönemde ise yapısal adımlarla bu kazanımların kalıcı hale getirilmesi ve risk priminin daha da iyileştirilmesi hedefleniyor.


Bu gelişme, Türkiye'nin uluslararası borçlanma maliyetlerinde önemli bir iyileşme olduğunu gösteriyor ve ekonomik istikrarı güçlendirme çabalarının olumlu sonuçlar verdiğine işaret ediyor.

Etiketler Mehmet Şimşek
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa