DMM, Ege Sahili'nde 'yeşil Komodo ejderi' görüldü" iddiasını yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Ege Sahili'nde dünyanın en zehirli kertenkele türü olan yeşil Komodo ejderi görüldüğüne dair iddiaları yalanladı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
20 Ağustos 2024 22:19
GÜNCELLEME
20 Ağustos 2024 22:41
DMM, Ege Sahili'nde 'yeşil Komodo ejderi' görüldü'' iddiasını yalanladı
EK
Esra Koçak Editör

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Ege Sahili'nde dünyanın en zehirli kertenkele türü olan yeşil Komodo ejderi görüldü" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

DMM'den, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Ege Sahili'nde dünyanın en zehirli kertenkele türü olan yeşil Komodo ejderi görüldü." iddiasına ilişkin açıklama yapıldı.


Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İddiaya konu görüntüler incelendiğinde, sudan çıkan canlının Komodo ejderi değil, otçul bir kertenkele türü olan Yeşil iguana (Iguana iguana), olduğu belirlenmiştir. Amerikan Iguanası olarak da bilinen bu türün doğal yaşam alanları, tropikal yağmur ormanlarının bulunduğu Orta ve Güney Amerika'da bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Komodo Ejderi nedir?

Yeşil Komodo ejderi, Güneydoğu Asya'nın doğal bir sakini olarak bilinir ve etkileyici boyutlarıyla dikkat çeker. Zehirli ısırıkları ve güçlü çeneleriyle ünlü bu kertenkele türü, genellikle tropikal ormanlarda yaşar.

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa