Gümüşhane'deki kazada 1 kişi öldü 2 kişi ise yaralandı

Gümüşhane'de kontrolden çıkan aracın dereye uçması sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. İşte kazanın detayları...

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 05:53
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 05:53
Gümüşhane'deki kazada 1 kişi öldü 2 kişi ise yaralandı
DHA
Kaynak DHA

Gümüşhane'de kontrolden çıkarak dere yatağına yuvarlanan hafif ticari araçta bulunan Güngör Gürbüz (58) hayatını kaybederken, biri çocuk 2 kişi yaralandı.

Kaza, Arzularkabaköy beldesi Fındıklı mevkisinde meydana geldi. Asım Gürbüz (62) yönetimindeki 29 AE 335 plakalı hafif ticari araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına yuvarlandı.

Ters dönen araçta bulunan sürücü Asım Gürbüz, Güngör Gürbüz ve Ömer Asaf Gürbüz (7) yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, ambulanslarla Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Güngör Gürbüz, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Tedavisi süren diğer iki yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa