Ankara'da yolcu otobüsü kazasında can kaybı 11 oldu

Başkent Ankara'da yolcu otobüsünün sürücünün kontrolünden çıkarak köprü ayağına çarptığı kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 15:40
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 15:53
Ankara'da yolcu otobüsü kazasında can kaybı 11 oldu
AA
Kaynak AA

Polatlı’daki trafik kazasında can kaybı 11’e yükseldi

Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında 9 Ağustos’ta meydana gelen trafik kazasında yaralanan iki kişi, tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti. Böylece kazada ölenlerin sayısı 11’e yükseldi.


Osman İleri ve Musa Bayar hayatını kaybetti

Kazada ağır yaralanan Osman İleri ve Musa Bayar, Ankara’daki hastanelerde sürdürdükleri yaşam mücadelesini kaybetti. Ağır yaralı 6 hastanın ise Ankara’daki çeşitli hastanelerde tedavilerine devam ediliyor.

Yolcu otobüsü köprü ayağına çarptı

Ağrı'dan İzmir’e gitmekte olan Çetin Karayel idaresi altındaki Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait olan 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, 9 Ağustos Cuma sabah saat 05.00 civarında Ankara-Eskişehir otoyolunun Sincan ilçesi Olukpınar mevkisinde kontrolden çıkarak köprünün beton ayağına çarpmıştı.


Kazada 9 kişi olay yerinde öldü

Kaza sonucunda Fezile Baydat, Suna Yaşar Bilgi, Dilan Bayar, Ayşan İlman, Elif Mira İlman, Muhammet Ozan Bayar, Satı Polat, Mahmut Esin ve otobüs şoförü Çetin Karayel olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Adli süreç başlatıldı

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 3 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Soruşturmayı yürüten savcılar, kazanın nedenlerini araştırmak amacıyla makine ve elektrik mühendisleri ile trafik bilirkişilerinden oluşan 5 kişilik bir heyet oluşturdu.


Teknik incelemeler devam ediyor

Kazaya ilişkin PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ve EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kayıtları inceleniyor. Heyet, otobüste teknik bir arıza ya da kusur olup olmadığını araştırmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa