DMM, "zengine vergi affı" iddiasını yalanladı

DMM, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi paketinde zenginlere vergi affı getirilmesini istedi" iddiasını yalanladı

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 16:34
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 16:52
DMM, ''zengine vergi affı'' iddiasını yalanladı
AA
Kaynak AA

DMM, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, zenginlere vergi affı getirilmesini istedi" iddiasını yalanladı

CİB (Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı)'e bağlı DMM (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi), sosyal medya platformu X'teki @dmmiletisim hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vergi paketinde zenginlere vergi affı istediği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı.


Sosyal medya iddiaları asılsız

Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ve bazı basın yayın organlarının da yer verdiği "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vergi paketinde zenginlere vergi affı getirilmesini istedi" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. DMM (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi) tarafından yapılan açıklamada, bu iddianın tamamen asılsız olduğu vurgulandı.


Erdoğan’ın tercihi geniş kesimlerden yana

DMM'nin (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi) açıklamasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vergi paketine dair yaklaşımının, iddia edilenin aksine geniş kesimlerin lehine olduğu belirtildi. DMM'nin (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi) açıklamasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vergi paketi konusundaki tercihinin "çok kazanandan çok almayı" öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olduğunun altı çizildi.


Vergi affı gündeme gelmedi

Son olarak TBMM’den (Türkiye Büyük Millet Meclisi) geçen vergi paketinin hiçbir aşamasında "zenginlere vergi affı" gibi bir konunun gündeme gelmediği de açıklamada yer aldı.  TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) tarafından kabul edilen ve yasalaşan paketin, vergide etkinlik ve adaletin artırılmasını hedeflediği de vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa