Şehit Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı

El yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk için Ankara'da tören düzenlendi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 16:35
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 17:18
Şehit Uzman Çavuş son yolculuğuna uğurlandı
O
Onur Çetinkaya Editör

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında, terör örgütü mensupları tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu  Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk ağır yaralandı.

9 Ağustos'taki operasyonda meydana gelen saldırıda sonrası Önk' tedavi için Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kahraman Mehmetçikten acı haber 

Ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Şehit Önk, Ankara'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra siyasi isimlerde katıldı.






Özel ve Bahçeli törene katıldı

Şehidin cenaze töreninde,  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Ankara Valisi Vasip Şahin ve bazı milletvekilleri yer aldı. 



Cenaze namazını Erbaş kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin naaşı askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu ve defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldü. Şehit Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, 1998 doğumlu ve evliydi.




Etiketler Muhammed Emin Önk
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa