İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu bir araya geldi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi. İki isim kurultay sonrası ilk kez bir araya geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
21 Ağustos 2024 17:48
GÜNCELLEME
21 Ağustos 2024 18:14
İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu bir araya geldi
O
Onur Çetinkaya Editör

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP'de değişim sesleri yükseldi.  Değişim hareketinin mimarı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Parti içerisinde yaşanan sesler sonrası Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kasım ayında 38. Olağan Kurultayı heyecanı yaşandı.


Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel yarıştı. Kurultayda 81 ilden bin 367 delege, yeni genel başkanın belirlenmesi için oy kullandı. İkinci turda 812 oy alan Özel, CHP'nin 8. yeni genel başkanı oldu. Bu sonuçla CHP'deki 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu liderliği sona erdi.


Genel başkanlığı bırakan Kılıçdaroğlu, siyasi hayatı tam anlamıyla bırakmadı, kurduğu ofiste misafirlerini ağırlarken diğer yandan da siyasi paylaşımlarına devam etti. 


Bugün ise Ankara'da sürpriz bir görüşme gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu aylar sonra bir araya geldi. Kurultay sonrası ilk kez buluşan ikilinin 1 saati aşkın görüşmesi Kılıçdaroğlu'nun evinde gerçekleşti.


İkili son olarak geçtiğimiz yıl ekim ayında Ankara Ahlatlıbel'de görüşmüştü. Eylül ayında partide yapılan tüzük kurultayı öncesi gerçekleştirilen görüşme ise kafaları karıştırdı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa