Orgeneral Galip Mendi hayatını kaybetti

Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 73 yaşında hayatını kaybetti. Mendi bir süredir tedavi görüyordu.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
24 Ağustos 2024 17:37
GÜNCELLEME
24 Ağustos 2024 17:48
Orgeneral Galip Mendi hayatını kaybetti
O
Onur Çetinkaya Editör

Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 73 yaşında hayatını kaybetti. Galip Mendi, 2016 yılında Yüksek Askeri Şura kararları ile yaş haddi nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olmuştu.

Galip Mendi'nin Hayatı ve Askeri Kariyeri

Galip Mendi, 1970 yılında Kara Harp Okulu'ndan asteğmen olarak mezun oldu ve 1971 yılında Piyade Okulu'ndan teğmen rütbesiyle mezuniyetini tamamladı.

1983 yılına kadar Türk Kara Kuvvetleri'nde çeşitli birliklerde görev yaptı. 1985 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olarak kurmay subay oldu. Kurmay subay olduktan sonra Muğla'da Piyade Tabur Komutanlığı, Maltepe Askeri Lisesi'nde Harekât ve Eğitim Şube Müdürlüğü ve 70. Piyade Tugayı Kurmay Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

Özel Kuvvetler Komutanlığı

1992 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesine atandı ve burada Okul Komutanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, 4. Özel Kuvvet Alay Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutan Yardımcılığı gibi önemli görevler üstlendi.

Tuğgeneral ve Üst Rütbeleri

1998 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi etti ve 1. Komando Tugay Komutanlığı, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı gibi görevlerde bulundu. 2007 yılında Korgeneral rütbesine terfi etti ve çeşitli komutanlıklarda görev yaptı. 2012 yılında Orgeneral rütbesine terfi ederek 2. Ordu Komutanlığı'na atandı.

Jandarma Genel Komutanlığı

2015 yılında Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı. Bu görevde 2016 yılına kadar hizmet verdikten sonra yaş haddi nedeniyle emekli oldu. Galip Mendi'nin askeri kariyeri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yaptığı önemli katkılarla ve üstlendiği kritik görevlerle dikkat çekti. 



Etiketler Galip Mendi
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa