Meteoroloji’den Ankara için uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başkent Ankara için uyarı yaptı. Meteorolojinin uyarısında “yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak” vurgusu yer alıyor.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 13:45
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 13:55
Meteoroloji’den Ankara için uyarı!
AA
Kaynak AA

Ankara için yerel kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Vatandaşlara, olası olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulundu.


Ankara'nın birçok ilçesi sağanak yağış altında

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki 3 saatlik süre içinde Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Çankaya, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.


Olumsuz hava koşullarına karşı uyarılar

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşullarının yaşanabileceğini belirtti. Bu durumların ulaşımda aksamalara yol açabileceği, bu nedenle vatandaşların ve sürücülerin tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.


Ankara için önümüzdeki 5 günlük hava durumu

Meteoroloji verilerine göre, Ankara'da önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu değişkenlik gösterecek. Hafta boyunca yer yer sağanak yağışların etkili olması beklenirken, sıcaklıkların gündüz 20-25°C arasında, gece ise 10-15°C arasında seyredeceği öngörülüyor. Vatandaşların planlarını bu doğrultuda yapmaları ve hava durumu tahminlerini takip etmeleri tavsiye ediliyor.


Salı günü sağanak yağış

27 Ağustos Salı günü ise sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık en düşük 19, en yüksek 29 derece olarak tahmin ediliyor. Yağışın özellikle akşam saatlerinde etkili olacağı ve nem oranının %31 ile %64 arasında olacağı öngörülüyor.


Perşembe günü yağış duracak

Haftanın sonuna doğru, 29 Ağustos Perşembe günü yağışsız bir hava bekleniyor. En düşük sıcaklık 19, en yüksek sıcaklık ise 28 derece olacak. Perşembe günü nem oranının %13 ile %81 arasında değişeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa