Başkent Ankara'da sağanak yağış etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarmıştı. Başkent Ankara'da etkili olan sağanak yağış sebebiyle su baskınları meydana geldi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 15:55
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 16:11
Başkent Ankara'da sağanak yağış etkili oldu
AA
Kaynak AA

Ankara'da sağanak yağış su baskınlarına yol açtı

Başkent Ankara'da aniden bastıran sağanak yağış, birçok bölgede su baskınlarına neden oldu. Özellikle kentin merkezi bölgelerinde bulunan iş yerlerini su basarken, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Sokaklar ve caddeler sular altında kaldı

Yoğun yağışın etkisiyle Ankara'da birçok cadde ve sokak adeta göle döndü. Trafikteki araçlar su birikintileri arasında ilerlemekte zorlanırken, bazı sürücüler ise araçlarını terk etmek zorunda kaldı. Ekipler, su tahliyesi için seferber oldu.


Ankara, Çankırı ve Kırıkale için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Önümüzdeki 3 saat içinde Ankara'nın Haymana, Bala ve Elmadağ ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların etkili olacağı belirtildi.

Çankırı'da gök gürültülü sağanak bekleniyor

Meteoroloji yetkilileri, Çankırı çevrelerinde önümüzdeki 2 saat boyunca gök gürültülü sağanağın etkili olacağını tahmin ettiklerini açıkladı. Yağışların ani ve yerel olarak kuvvetli olabileceği ifade edildi.


Vatandaşlara uyarı: Dikkatli olun

Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca, kısa süreli fırtına ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda da tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Günlerdir uyarılar yapılıyor

Meteoroloji başta olmak üzere Ankaralılara yönelik günlerdir uyarılar yapılıyor ancak yine de vatandaşların sağanak yağmura karşı hazırlıksız yakalandıkları görülüyor. Sağanak yağış sonrası cadde ve sokaklarda oluşan gölcükler ise altyapı çalışmalarına daha çok odaklanılması gerektiğini ortaya koyuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa