Hamas, İsrail'e yönelik saldırılarından dolayı Hizbullah'ı kutladı

Hamas, İsrail'in içlerindeki stratejik hedeflere yönelik saldırısı dolayısıyla Hizbullah'ı kutlarken İsrail'in Lübnan'daki gerilimi tırmandırmasını kınadı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 17:05
GÜNCELLEME
25 Ağustos 2024 17:34
Hamas, İsrail'e yönelik saldırılarından dolayı Hizbullah'ı kutladı
CS
Canan Salman Editör

Ortadoğu’da bir yandan İsrail ile Filistin arasında görüşmeleri sürerken diğer yandan gerilimi tırmandıracak hamleler geliyor.

Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ü Beyrut’a yaptığı hava saldırısında öldüren İsrail’e misilleme geldi.

Hizbullah 30 Temmuz'da Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta karşı misilleme saldırısı başlattığını duyurdu.

Misilleme saldırısında 320 roketin yanı sıra bir dizi insansız hava aracı (İHA) kullandığını belirten Hizbullah, İsrail ordusuna ait noktaların hedef alındığını açıkladı.

İsrail ordusu da, Lübnan'a bu sabah 100 kadar savaş uçağı ile saldırı düzenledi.  İsrail'in merkezini vuracak şekilde konumlanan füze rampalarını hedef aldığını duyuran İsrail Ordusu, bu rampalardan 40'ını vurduğunu öne sürdü.

Kahire’de devam eden ateşkes müzakereleri ile aynı zamana rastlayan bu saldırı tepki çekti.

Hamas, Hizbullah ile İsrail arasında sabah saatlerinde tırmanan gerilim üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada Hamas, Fuad Şükür'e İsrail Ordusu tarafından düzenlenen suikasta misilleme olarak, İsrail'in derinliklerinde stratejik ve hassas hedeflere nitelikli bir saldırıyla karşılık verdiğini belirterek Hizbullah'ı tebrik etti.

Bunu, İsrail'e atılmış güçlü bir tokat olarak niteleyen Hamas,   "Filistin ile Lübnan halkına karşı işlediği suç ve terörün karşılıksız kalmayacağı" yönünde Tel Aviv’e mesaj verildiğini vurguladı.

Hamas; Filistin, Lübnan, Yemen ve Irak'ta saldırılara devam ettiği ve suç işlediği, ayrıca İsrail'e destek veren ve saldırılarına ortak olan tutumundan dolayı Lübnan'da yükselen gerilimden ABD'yi sorumlu tuttu.

Hizbullah'ın İsrail'i hedef almayı planladığını öne süren İsrail ordusu, Lübnan'a "önleyici saldırı" başlattığını açıklamıştı.

Neredeyse tüm hava filosunu seferber eden Netanyahu Yönetimi, Lübnan’da belirlediği hedefleri vurmuştu.

Bu eylem, bölgede tansiyonu tekrar yükseltmiş, Hizbullah da dron saldırılarıyla karşılık vermişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa