İşgalci İsrail askerleri Kassam Tugayları'nın gazabına uğradı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, soykırım çetesine mensup İsrail askerlerini öldürdüğünü ve yaraladığını duyurdu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
25 Ağustos 2024 23:53
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 00:06
İşgalci İsrail askerleri Kassam Tugayları'nın gazabına uğradı
Kübra Şenal Editör

Geçtiğimiz yıl 7 Ekim'den beri Gazze'deki masumlara kan kusturan işgalci İsrail, Hizbullah roketlerinin açtığı yangından kaçarken Kassam Tugayları'nın da kıskacına uğradı.


İsrail ordu cephesinde ölü ve yaralılar var

Kassam Tugayları tarafından, Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'nde Kassam Tugayları ile İsrail askerleri arasında çatışmalar yaşandığına yönelik yazılı açıklama yapıldı.

Kassam Tugayları’nın keskin nişancı ve mayınlı saldırılarında İsrail ordusu saflarında ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.


Ölü ve yaralı askerlerin tahliyesi için İsrail ordusuna ait helikopterin bölgeye iniş yaptığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Kassam Tugayları’nın, Gazze kentinin Tel el-Hava mahallesinde bulunan yüksekokul çevresinde bir İsrail askerini keskin nişancı ile etkisiz hale getirdiği kaydedildi.


Gazze’den İsrail’in iç bölgesine roket atıldı

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nden başkent Tel Aviv yakınlarındaki Rişon Letsiyon kentine Kassam Tugayları tarafından doğru roket atıldığını duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Tel Aviv'in güneyindeki Rişon Letsion bölgesinde devreye giren sirenin ardından Gazze Şeridi'nin güneyinden açık bir alana düşen bir roketin fırlatıldığı tespit edildi." ifadeleri kullanıldı.


Gazze'de son durum

İsrail'in 10 ayı aşkın süredir devam eden saldırılarında, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere Gazze'de can kaybı 40 bini aştı. Gazze'de her geçen gün insanlık felaketinin derinleştiği görülüyor.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak, sivil altyapı da İsrail ordusu tarafından hedef alınmaya devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa