İngiliz haber ajansının personeli Ukrayna'da füze saldırısında öldü

İngiliz haber ajansı Reuters, Ukrayna'daki ekibinde güvenlik danışmanı olarak görev yapan Ryan Evans'ın füze saldırısında hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 11:01
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 11:34
İngiliz haber ajansının personeli Ukrayna'da füze saldırısında öldü
Kübra Şenal Editör

2021 yılının şubat ayında başlayan Ukrayna-Rusya savaşında tarafların öfkesi dinmiyor. Her geçen gün çatışmalar şiddetini artıyor.

İngiliz haber ajansı Reuters, Ukrayna'da görev yapan bir personelinin konakladığı otele düzenlenen füze saldırısı sonucu öldüğünü aktardı.

Reuters'tan, Ukrayna'daki haber ekibinin bir parçası olan güvenlik danışmanı Ryan Evans'a ilişkin açıklama geldi.

Ukrayna'da otele füze saldırısı

Yapılan açıklamada, Evans'ın dün Ukrayna'nın Kramatorsk kentinde bir otelde konakladığı sırada, Zelenskiy'e göre Rusya tarafından düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybettiği belirtildi.

Reuters ekibinden iki gazetecinin hastaneye kaldırıldığı ve birinin durumunun ağır olduğu aktarılan açıklamada, "Diğer üç meslektaşımıza ise ulaşıldı ve güvendeler." denildi.

Saldırıya ilişkin bilgi edinilmeye çalışıldığı vurgulanan açıklamada, Evans'ın ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dilendi.

Öte yandan açıklamada, saldırının kimin tarafından yapıldığına ilişkin bir ifade yer almazken Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'yı suçladı.

Zelenskiy, Rusya'yı işaret etti

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından, söz konusu saldırıda Rusya'nın parmağının olduğunu belirten bir paylaşım geldi.

Paylaşımda, 'Rusya'nın düzenlediği füze saldırısının ardından' tüm gün enkaz temizleme çalışmalarının yapıldığını ifade eden Zelenskiy, yaralananlar arasında Reuters ekibinden gazetecilerin de olduğunu yazdı.


"Rusya'ya ait bir İskender füzesinin" oteli yok ettiğini belirten Zelenskiy, bunun kasten ve planlı şekilde gerçekleştirildiğini aktardı.

Öte yandan olayda, 7 kişinin yaralandığı ve 1 kişinin hayatını kaybettiğine değinen Zelenskiy, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa