İsrail'de korku çanları! Netanyahu gözdağı vermekle teselli buldu

Lübnan roketleriyle çıkan yangınların endişeye sürüklediği Netanyahu, 100 uçakla karşılık verdiklerini belirterek, İran'a gözdağı verdi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 11:36
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 12:45
İsrail'de korku çanları! Netanyahu gözdağı vermekle teselli buldu
Kübra Şenal Editör

İşgalci İsrail, Lübnan'ın askeri kanadı olan Hizbullah tarafından art arda atılan roketlerle adeta alt üst oldu. Haftalardır İsrail'e gözdağı verip saldırıya geçmeyen İran'ın yapmadığını Lübnan'ın yapması Hamas tarafından takdir gördü. 

Geçtiğimiz günlerde İsrail'e Lübnan tarafından atılan 100 roket, bölgede büyük bir yangın çıkarmıştı. Yangının yerleşim yerlerine sıçraması, İsrail halkını yeniden sokaklara döktü. 10 aydır Gazze'de soykırım yapan katil Netanyahu, halkı tarafından istenmeyen Başbakan haline geldi.

İndirilmekten ve uluslararası mahkemede yargılanmaktan korkan bebek katili Netanyahu, Lübnan'a karşılı verdiklerini açıklayarak, Hizbullah'a ve arka planda ittifak kurduğu İran lideri Hamaney'e gözdağı verdi. 

"Hikayenin sonu değil" diyerek teselli etti

İsrail Başbakanı Netanyahu, yaptığı açıklamada, “Yaşananlar hikayenin sonu değil. Bu sabah (25 Ağustos) erken saatlerde Hizbullah, İsrail Devletine roketler ve insansız hava araçlarıyla saldırmaya çalıştı. İsrail Savunma Kuvvetleri'ni (IDF) bu tehdidi ortadan kaldırmak üzere yoğun bir önleyici saldırı gerçekleştirmesi için yönlendirdik. IDF, tamamı Celile'deki vatandaşlarımıza ve kuvvetlerimize saldırmak üzere tasarlanmış olan binlerce kısa menzilli roketi imha etti.

Ayrıca IDF, Hizbullah'ın ülkenin merkezindeki stratejik bir hedefe fırlattığı insansız hava araçlarının tamamını ele geçirdi. Hizbullah'a şaşırtıcı ve ezici darbeler vuruyoruz. Üç hafta önce Genelkurmay Başkanını ortadan kaldırdık ve bugün de saldırı planını bozduk. Beyrut'taki Nasrallah ve Tahran'daki Hamaney, bunun kuzeydeki durumu değiştirmek ve halkımızı güvenli bir şekilde evlerine döndürmek için ilave bir adım olduğunu bilmelidir. Tekrar ediyorum, bu hikayenin sonu değil” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa