Cumhurbaşkanı Erdoğan Tuncay Özkan'a tazminat davası açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hakaret içerikli paylaşım yapan CHP'li Tuncay Özkan'a tazminat davası açtığı bildirildi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 12:26
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 14:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan Tuncay Özkan'a tazminat davası açtı
Kübra Şenal Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, "CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan aleyhine, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan mesnetsiz ve düzeysiz açıklamaları nedeniyle 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır. Ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi sunulmuştur." açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?

"Gazi Meclis’in adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini hep birlikte takip ettik" diyerek sözü CHP'li yöneticilere getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı" demişti.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise bu ifadenin üzerine Cumhurbaşkanına hitaben tasvip edilmeyen bir üslup kullandı. 

"Seni saray züppesi seni"

Erdoğan'ı kastederek "Seni gidi züppe seni" başlığıyla paylaşım yapan Özkan'a AK Partili ve birçok siyasi isimden sert tepkiler geliyor.

Ancak Özkan'ın klavye kahramanlığına devam edip söylediklerini savunmaya geçmesi, kendisine tazminat davası olarak döndü.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hakaret eden Tuncay Özkan'a Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatıyla tazminat davası açıldı.

Tuncay Özkan'a tepkiler büyük

Cevdet Yılmaz: "Kullandığı edep dışı ifadeleri kesinlikle reddediyor, milletvekili sıfatı taşımasına rağmen bu makamın sorumluluğunu taşımaktan uzak olan bu kişinin sözlerini en güçlü şekilde kınıyorum. Başta ait olduğu parti olmak üzere, tüm siyasi partilerin gerekli tepkiyi göstermelerini umuyorum."

Mehmet Nuri Ersoy: "CHP'li bir milletvekilinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği asılsız ve çirkin suçlamalar, sadece siyasi nezaketsizlik değil, aynı zamanda insani ve ahlaki değerlere olan uzaklığını da göstermektedir. Bu tür ifadeler, Cumhurbaşkanımızı hedef almanın ötesinde, milletimizin iradesine ve devletimizin en yüce makamına karşı derin bir saygısızlık anlamına gelmektedir. Bu tür ithamların hesabı elbette hukuk çerçevesinde sorulacaktır."

Fahrettin Altun: "Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik her türden hakaretin ve kötülüğün bedeli gerek hukuk önünde gerekse de siyaseten elbette ödetilir. Bu ahlaksızca yaklaşımı kınıyor, söz konusu vesayet artığı şahsın çirkin ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz."

Yılmaz Tunç: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin bağrından yetişmiş bir liderdir. Ömrünü büyük ve güçlü Türkiye'ye vakfetmiştir. Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa