Okan Buruk’tan başarısızlık eleştirilerine sert yanıt

Okan Buruk, başarısızlık eleştirilerine 2 sene üst üste şampiyon olup Şampiyonlar Ligi'nde oynadıklarını hatırlatarak yanıt verdi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 18:31
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 18:54
Okan Buruk’tan başarısızlık eleştirilerine sert yanıt
CS
Canan Salman Editör

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys maçı öncesinde basın mensuplarının karşısına geçerek kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Son dönemdeki performansıyla eleştiri oklarının hedefi olan Buruk, 17 maçlık galibiyet serisini hatırlatarak eleştirilerin haksız olduğunu belirtti. 

"Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bu takıma başarısız diyorsanız, Manchester City veya Real Madrid'i desteklemeniz gerekir"

Buruk, “Son dönemde oynadığımız final maçlarında skor ve oyun birçok kişiyi tatmin etmedi. Bu durum planlamalarınızda bir değişiklik yapmanıza sebep oldu mu? Üzerinizde bir baskı hissediyor musunuz?” şeklindeki bir soruya, “Ne diyebilirim ki, ruh halimi ve başarısızlığımı açıkladınız zaten. Söyleyecek pek bir şey kalmadı. Belki 5 maçı saydınız, ancak geçen sezondan deplasmanda oynadığımız Hatay maçını da eklerseniz 6. mağlubiyetimiz olur. Eğer 17 maç üst üste kazanmış bir takıma başarısız diyorsanız, üst üste iki sezon şampiyon olan ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bu takıma başarısız diyorsanız, o zaman Manchester City veya Real Madrid'i desteklemeniz gerekir. Kaybedilen her maçın farklı bir hikayesi var." diyerek cevap verdi.

"12 kişi mi sahaya çıkacağız?"

Buruk, basın toplantısında transferler ve takımın oyun sistemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu. 

Sara ve Torreira’nın yanına 8 numara lazım denildiğine işaret eden Buruk, "Bu durumda maça 12 kişi çıkacağız herhalde. Ne oynadığımız sistemi bilen var ne de kazanma ve kaybetme süreçlerini analiz eden. Takımın en önemli yıldızlarından biri satıldı, ancak hep kazanarak yolumuza devam ettik. Kazanmak da kaybetmek de bu işin doğasında var, bunu kabul etmemiz gerekiyor. Benim de, oyuncularımın da hataları oldu. Transferde de eksikler olabilir. Ancak, buraya geldiğimizde takım 13. sıradaydı ve şimdi iki yıl üst üste şampiyon olduk. Biraz da mantık çerçevesinde değerlendirme yapılmalı. Sadece kaybettiğimiz maçlar üzerinden değil, kazandığımız başarılar üzerinden de konuşulmalı. İyi bir takımız ve iyi işler yapıyoruz. Gerginlik yok, yüzümüz hep gülüyor.” dedi.

"Kerem'in performansından çok memnunuz"

Kerem Aktürkoğlu'nun kaptanlık durumu ile ilgili soruları yanıtlayan Buruk, “Bu konu sizin için maçın önüne geçiyor olabilir, ancak bizim için değil. Sahaya 11 kaptanla çıkacağız. İki kaptanımız bandı taktı, başkanımız da zaten bu konuda açıklama yaptı. Kadromuz netleştiğinde kararımızı vereceğiz. Galatasaray'ın her oyuncusu kaptandır. İlk dönemimde Galatasaray’da yaklaşık 10 yıl oynadım, ancak kaptanlık yapamamıştım. Bu takımda çok önemli, özel oyuncular var. Saha içerisinde liderlik için herkes hazır olacak. Transfer dönemi bitince bu konuda nihai kararı veririz. Aktif olan kaptanlarımız zaten mevcut. Kerem’in performansından çok memnunuz. Bir dönem Kerem'in ayrılmak istediği doğru, ancak şu an oynadığı oyundan ve takıma verdiği destekten son derece memnunuz. Bu maçta da bizim için çok önemli oyunculardan biri olacak.” diye konuştu.

"Sakin ve sabırlı olmalıyız"

Buruk, Young Boys maçına dair beklentilerini de basın mensuplarıyla paylaştı. Sakin ve sabırlı oynamaları gerektiğinin altını çizen Buruk, "Maç başladığında hemen 2 gol atmamız gerekmiyor, tabii ki olursa buna hayır demem. Amacımız maçı kazanıp bir üst tura çıkmak. Bu süreçte baskı ve stres yapmamalıyız. Taraftarlarımızdan da sakin olmalarını rica ediyorum.” ifadelerini kullandı

.

Batshuayi ve Icardi aynı anda sahada olacak mı?

Basın toplantısında Batshuayi ve Icardi’nin birlikte oynayıp oynamayacağı sorusuna da yanıt veren Buruk, “Oyun içerisinde iki oyuncuyu birlikte kullandık. Maçın başı veya sonu, hangi dakikada sahaya çıkacaklarına karar vereceğiz. Antrenmanlarda zaman zaman birlikte çalışıyoruz. Kararımızı yarın netleştireceğiz. Kim oynarsa oynasın, görevini en iyi ve en doğru şekilde yaptığında turu geçmek için en büyük aday biz olacağız. Futbol şansı da yanımızda olur inşallah, bu da önemli. Kadroyla ilgili son kararı yarın vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa