Hindistan'da 'doktora tecavüz' çatışması

Hindistan'da kadın doktorun hasta tarafından tecavüz edilerek öldürülmesinin ardından halk sokaklara çıktı. Caddelerde çatışmalar yaşandı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 16:09
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 16:22
Hindistan'da 'doktora tecavüz' çatışması
O
Onur Çetinkaya Editör

9 Ağustos'ta Hindistan'ın doğusundaki Kalküta'da, devlete ait bir üniversite hastanesinin seminer salonunda, 31 yaşındaki stajyer doktorun kanlar içerisindeki cesedini bulmuştu.

Hastanede çalışan bir polis olayla bağlantılı olarak gözaltına alındı fakat kurbanın ailesi bunun bir toplu tecavüz olduğunu, daha fazla kişinin olaya karıştığını iddia ediyor. Otopsi raporlarında da cinsel saldırı doğrulandı.

Hindistan'da on binlerce sağlık çalışanı, Batı Bengal eyaletindeki bir devlet hastanesinde tecavüze uğrayıp öldürülen stajyer doktor için Cumartesi günü sokaklara döküldü.

Protestolarda ikinci hafta geride kalırken şiddet ise her geçen gün arttı.Göstericilerle polis arasında çatışma yaşandı.Göstericilerin yürümesine izin vermeyen polis, protestoculara göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. 

Ülke genelindeki çeşitli şehirlerden çok sayıda doktor, meslektaşlarının tecavüze uğrayıp öldürülmesi sebebiyle süresiz grev kararı aldıklarını açıklamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa