Narin'in babasından çağrı: Duyan, gören, bilen devlete bilgi versin

Diyarbakır'da kaybolan ve 7 gündür haber alınamayan 8 yaşındaki Narin'in acılı babası devlete destek olunması konusunda halka çağrı yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 18:40
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 10:55
Narin'in babasından çağrı: Duyan, gören, bilen devlete bilgi versin
AA
Kaynak AA

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran'ın ailesi, yetkililere başvurarak yardım istedi. Bunun üzerine, bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri tarafından geniş kapsamlı bir arama operasyonu başlatıldı.

Arama çalışmaları çok yönlü devam ediyor

Narin Güran'ı bulmak amacıyla AFAD'a bağlı dalgıç ekipleri sulama kanallarında arama yaparken, jandarma ve diğer arama kurtarma ekipleri ise mahallenin çevresi, kayalık alanlar, dere yatakları, sazlıklar, tarlalar, boş yapılar, evler ve ahırlarda detaylı aramalar gerçekleştirdi. Jandarma ekipleri, aynı zamanda mahalleye giriş-çıkış yapan araçları da kontrol etti.

Su kuyularında arama ve ifade süreci

Jandarma Sualtı Arama Kurtarma dalgıçları, mahalledeki su kuyularında da arama yaptı ve bu alanları sprey boya ile işaretledi. Şu ana kadar 16 kilometrelik bir alanda arama çalışması yürütüldü ve yaklaşık 130 kişinin ifadesine başvuruldu.

Yetkililerden destek ve babadan çağrı

Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Güran ailesini ziyaret ederek arama çalışmalarını yerinde inceledi. Ayrıca, Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi, arama çalışmalarına katılan ekiplere yemek ve çay ikramında bulundu.

Baba Arif Güran ise yaptığı açıklamada, kızına bir an önce kavuşmayı umut ettiğini dile getirerek, "Duyan, gören veya şüphelenen herkesin devlete bilgi vermesini istiyorum. Sosyal medyada yapılan asılsız açıklamalara itibar edilmemeli. Bir gelişme olduğunda İçişleri Bakanımız ve valimiz gerekli açıklamaları yapacaktır. Umudumuzu kaybetmiyoruz; depremde 20 gün enkaz altında kalanlar kurtarıldı, inşallah kızım da sağ salim bulunacak," dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa