Mart ayında gelen 'Yaren' leylek göç yolunda

Bursa'da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz ile dostluğu filme konu olan, 13'üncü kez Eskikaraağaç Leylek Köyü'ne gelen Yaren leylek, göç yoluna çıktı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 19:47
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 20:18
Mart ayında gelen 'Yaren' leylek göç yolunda
EK
Esra Koçak Editör

Türkiye'yi, Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü'nde balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen hikayeye dönüştü.

 Geçen 13 yılda her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz'ın kayığına konan, bu yıl da mart ayında eşi Nazlı ile birlikte gelen 'Yaren', göç yoluna çıktı. 

Doğa ve yaban hayat fotoğrafçısı Alper Tüydeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Gelişini her yıl milyonların takip ettiği Yaren Leylek eşi Nazlı ile birlikte dün göç yolculuğuna çıktılar. Adem Amca da bugün ayrılışlarını haber verdi. Sahipsiz kalan yuvaya kumrular, sığırcıklar, kargalar dadandı bile. Bir çırpıda uçsunlar, kolayca gitsinler yine gelsinler" ifadelerini kullandı. 

Bu sıkı dostluk beyaz perdede 

Öte yandan Adem Yılmaz ve Yaren Leyleğin bu sıcak hikayesi beyaz perdeye taşındı. 

Sev Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği "Yaren Leylek", 4 Ekim’de vizyona girecek. Uzun yıllardır her sene  Türkiye'ye gelen Yaren Leylek ve Adem Yılmaz’ın dostluğunu odağına alan filmden ilk fragman yayınlandı. 

Filmin oyuncu kadrosunda Buğra Gülsoy, Seçkin Özdemir, Hande Doğandemir, Azra Aksu, Emir Ali Doğrul, Atahan Çatalbaş, Meral Çetinkaya, Tarık Papuçcuoğlu, Murat Kılıç, Cenk Gürpınar, Işınsu Zırh ve Ayfer Tokatlı gibi isimler yer alıyor.

Senaryosunu Arzu Yurtseven’in yazdığı filmin yönetmenliğini Onur Uzun üstleniyor. Filmin proje tasarımı ise Hande Alpaslan’a ait. 

Filmin konusu ise şöyle:

 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa