Papa: Göçmenleri geri itmek "ciddi bir günah"

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, göçmenlerin geri itilmesinin "ciddi bir günah" olduğu açıklamasını yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 13:24
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 13:41
Papa: Göçmenleri geri itmek ''ciddi bir günah''
AA
Kaynak AA

Papa'dan göçmenlere yönelik sert uyarı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, göçmenlerin sistematik olarak geri itildiğini belirterek, bunun bilinçli ve sorumlu bir şekilde yapıldığında ciddi bir günah olduğunu ifade etti. Papa, çarşamba günleri Vatikan'da gerçekleştirdiği genel kabul oturumunda, Akdeniz'deki düzensiz göçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akdeniz, "bizim deniz"den mezarlığa dönüştü

Romalılar döneminde "Mare Nostrum" (Bizim Deniz) olarak bilinen Akdeniz'in, günümüzde bir mezarlığa dönüştüğüne dikkat çeken Papa Franciscus, bu ölümlerin büyük bir kısmının önlenebilir olduğunu söyledi. Papa, "Göçmenleri sistematik olarak geri itenler var ve bu eylemler, bilinçli ve sorumlulukla yapıldığında ciddi bir günah teşkil ediyor." dedi.

Tanrı'nın yoksulları koruma çağrısı

Papa Franciscus, Tanrı'nın her zaman yoksulları, yetimleri, dul kadınları ve yabancıları koruma çağrısı yaptığını hatırlatarak, göçmenlerin ölümcül denizlerde ve çöllerde olmaması gerektiğini vurguladı. Göçmen sorununa çözüm olarak sınırların askerileştirilmesi ya da kısıtlayıcı yasaların yeterli olmadığını belirtti.

Göçmenler için güvenli erişim yolları önerisi

Papa, göçmenlerin güvenli ve düzenli bir şekilde hareket edebilmesi için daha fazla yol açılması gerektiğini ifade etti. Savaş, şiddet, zulüm ve felaketlerden kaçanlar için sığınma yollarının kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, insan ticaretine karşı mücadele edilmesi ve suçluların durdurulması için uluslararası iş birliği çağrısında bulundu.

Modern çağda göçmen ölümleri medeniyetin zulmü

Göçmenlerin modern teknolojilerin, uydu ve insansız hava araçlarının olduğu bir dönemde çöllerde ve denizlerde ölmesini "medeniyetin bir zulmü" olarak niteleyen Papa Franciscus, bu durumu kabul edilemez bulduğunu dile getirdi. Akdeniz’de yaşanan göçmen trajedilerine dikkat çeken Papa, Lampedusa Adası ve Crotone kenti açıklarında yaşanan trajik olayları unutmamaları gerektiğini ifade etti.

Polonyalılara çağrı ve dua

Papa Franciscus, Polonyalılara Ukraynalı sığınmacılara kucak açmaya devam etmeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, Filistin, İsrail, Ukrayna ve Myanmar'da barışın tesis edilmesi için dua ettiğini belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa