Ukrayna'dan bin kilometrelik kamikaze saldırısı

Ukrayna, ilk kez sınırdan 1,150 kilometre uzaklıktaki bir hedefi vurdu. Kirov bölgesindeki bir petrol deposuna kamikaze İHA saldırısı düzenledi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 13:24
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 14:02
Ukrayna'dan bin kilometrelik kamikaze saldırısı
O
Onur Çetinkaya Editör

Ukrayna ile Rusya arasında nabız düşmüyor.

2 yılı geride bırakan ülkeler birbirlerine saldırmaya devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Rusya Devler Başkanı Vladimir Putin inadından vazgeçmemekte kararlı.

Başta ABD olmak üzere Avrupa ülkeleri Ukrayna'ya destek olurken Rusya'ya ise yaptırımlar uyguluyor.

Rus Lider Putin, yaptırımlar karşısında tutumuna aralıksız devam ediyor. Aylardır süren çatışmalarda yitirilen canlar artarken göç dalgası da bazı bölgelerde büyüyor.


Tarafların birbirlerine İHA ve drone  ile saldırılarında ise giderek artış yaşandı. 

Drone saldırıları ise özellikle iki ülkenin en büyük silahı. Bu nedenle Rusya-Ukrayna savaşı, özellikle modern savaş teknolojilerinin ve taktiklerinin bir laboratuvarı haline geldi. 

Dronelar savaşın gidişatında önemli bir rol oynarken sistem hem keşif hem de saldırı görevlerinde kullanılıyor ve milyonlarca dolarlık askeri teçhizatları etkisiz hale getirebiliyor.

Ukrayna saldırılarda ise menzilini genişletti. Ukrayna ordusu  ilk kez sınırdan 1,150 kilometre uzaklıktaki bir hedefi vurdu. 

Kirov bölgesindeki bir petrol deposuna kamikaze İHA saldırısı düzenledi. Petrol deposu alevlere teslim oldu. O anlar kameraya yansıdı. 


Etiketler Rusya' ​Ukrayna
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa