El Kaide ve DAEŞ Burkina Faso'da katliam yaptı

El Kaide ve DAEŞ bağlantılı terör örgütü JNIM Burkina Faso'nun kuzeyinde sivil halka kurşun yağdırdı. Katliamda 500'den fazla kişi öldü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 15:03
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 15:21
El Kaide ve DAEŞ Burkina Faso'da katliam yaptı
O
Onur Çetinkaya Editör

Afrika'da terör meselesi, güvenlik uzmanları ve analistler tarafından 2023 yılında da kıtanın en büyük sorunu olarak değerlendiriliyor. 

Özellikle Sahel bölgesi, Burkina Faso, Somali ve Mozambik gibi ülkelerde artan şiddet olayları, kıtada istikrarın önündeki en büyük tehditlerden biri olarak görülüyor.

El Kaide ve DEAŞ bağlantılı grupların faaliyet gösterdiği, sürekli çatışmalara sahne olan Mali, Nijer ve Burkina Faso'nun ortak sınır hattında yüzlerce insan hayatını kaybetti.

Bu bölgedeki güvenlik sorunlarının ciddiyetini gözler önüne seriyor. 2023 yılında da bu bölgenin çatışmalara sahne olma potansiyeli yüksek olarak değerlendiriliyor.

Afrika'da katliamlar sürüyor 

Batı Afrika'da, özellikle Nijerya ve Kamerun gibi ülkelerde, siyasi güç mücadeleleri, etnik ve dini gerilimlerden kaynaklanan çatışmaların devam edeceği öngörülüyor. Bu durum, bölgenin güvenlik sorunlarının karmaşıklığını ve çözümünün zorluğunu ortaya koyuyor.

Kuzey Afrika'da, Libya, Tunus ve Mısır gibi ülkeler, siyasi güç mücadeleleri ve dış müdahaleler nedeniyle çatışma riski taşıyan bölgeler arasında yer alıyor. Bu tablo, Afrika'nın çeşitli bölgelerinde süregelen ve potansiyel olarak daha da kötüleşebilecek olan güvenlik sorunlarını ortaya koyuyor. 

Sivillere kurşun yağmuru 

2022 yılından bu yana büyük bir güvenlik krizi haline gelen Burkina Faso'da ise katliam yaşandı. Ülkenin kuzeyindeki Barsalogho bölgesinde El Kaide ve DAEŞ bağlantılı terör örgütü JNIM, ellerinde ağır makineli silahlarla sivillerin üzerine kurşun yağdırdı. 

Dehşete düşüren katliamda 500'den fazla sivil terör örgütleri tarafından canice öldürüldü. O anlarda yaşananlar terör örgütüne bağlı askerler tarafından kaydedildi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa