Telegram CEO'su Pavel Durov serbest bırakıldı

AP'nin haberine göre Fransız savcılar Telegram CEO'su Pavel Durov'un serbest bırakıldığını açıkladı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 19:07
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 23:53
Telegram CEO'su Pavel Durov serbest bırakıldı
EK
Esra Koçak Editör

Fransız savcılar, Telegram CEO'su Pavel Durov'un, platformunun yasa dışı faaliyetler için kullanıldığı iddiaları üzerine dört gün süren sorgulamanın ardından serbest bırakıldığını duyurdu. Paris savcılığından yapılan açıklamada, soruşturma hakiminin Durov'un polis gözetimini sona erdirdiği ve ilk duruşma ile olası bir iddianame için mahkemeye çıkarılmasını sağlayacak sürecin başlatılacağı belirtildi.

Soruşturmanın arka planı

Durov, geçen ay açılan ve 12 suç ihlali iddiasını içeren bir adli soruşturma kapsamında Paris yakınlarındaki Le Bourget Havaalanı'nda gözaltına alınmıştı. Fransız vatandaşı olan Durov'a yöneltilen suçlamalar arasında, Telegram platformunun çocuklara yönelik cinsel istismar malzemesi ve uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılması, dolandırıcılık ve organize suçlara yataklık edilmesi yer alıyor. Ayrıca, Telegram'ın yasaların gerektirdiği durumlarda soruşturma makamlarıyla bilgi veya belge paylaşmayı reddettiği de iddialar arasında bulunuyor.

Durov'un bu suçlamalar karşısındaki tutumu ve yasal sürecin nasıl ilerleyeceği, hem Telegram'ın geleceği hem de platformun yasa dışı faaliyetlere karşı aldığı önlemler açısından merakla takip ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa