İşgalci İsrail ordusu Gazze'de BM'ye ait yardım aracını hedef aldı

Aylardır Gazze'de soykırım yapan Siyonist İsrail, bölgede bulunan Birleşmiş Milletler (BM) yardım aracını kurşuna dizdi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 22:32
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 23:53
İşgalci İsrail ordusu Gazze'de BM'ye ait yardım aracını hedef aldı
Kübra Şenal Editör

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Güçlerinin (IDF) BM'ye ait insani yardım konvoyuna ateş açtığını bildirdi. Dujarric, "İsrail Savunma Güçleri dün akşam, BM logosuyla açıkça belirtilmiş ve bilgileri dahilinde olan BM insani yardım konvoyunun bir aracına, ön camını hedef alarak 10 kez ateş açtı" dedi.

"Zırhlı araçlar personelin hayatını kurtardı"

Dujarric, saldırı sırasında araçta bulunan iki BM personelinin zırhlı araçlar sayesinde yara almadan kurtulduğunu belirterek, bu tür olayların zırhlı araçların önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.

BM'den 'işgalciler ile çalışmaya devam edeceğiz' itirafı

Dujarric, olayın İsrail ordusu ile BM arasındaki koordinasyonun yetersizliğini ortaya koyduğunu vurguladı. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için İsrail ordusuyla işbirliğini sürdüreceklerini söyledi.

Öte yandan saldırının kasıtlı yapılıp yapılmadığı sorusuna ise Dujarric, "Ateş edenlerin zihniyetini değerlendirme imkanımız yok, ancak bu özel konvoyun hareketlerinin İsrail yetkilileriyle koordineli olduğunu biliyoruz" yanıtını verdi. Olayın soruşturulması konusunda baskı yapılıp yapılmayacağı sorusuna ise "O tarafta hiçbir etkimiz yok" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa