Dumlupınar Şehitliği'nde 50 metrelik Türk bayrağı açıldı

30 Ağustos Zaferi'nin 102’nci yıl dönümünde, Kütahya’nın Dumlupınar ilçesindeki şehitliğe 100 gencin katılımıyla 50 metrelik Türk bayrağı açıldı.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
29 Ağustos 2024 21:57
GÜNCELLEME
29 Ağustos 2024 22:26
Dumlupınar Şehitliği'nde 50 metrelik Türk bayrağı açıldı
EK
Esra Koçak Editör

30 Ağustos Zaferi'nin yıldönümü her yıl farklı etkinliklerle ve coşkuyla kutlanıyor. 

Zafer'in 102. yıldönümünde Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde gençler bir görsel şölene imza attılar. Şehitliğe 100 gencin katılımıyla 50 metrelik Türk bayrağı açıldı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kütahya'nın Dumlupınar ilçesindeki şehitlikte anlamlı bir anma programı düzenlendi. Türk ordusunun Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Afyon Kocatepe'den başlattığı ve Dumlupınar'da kesin zafere ulaştığı Büyük Taarruz'un anısına düzenlenen etkinlikte, şehitlik Türk bayraklarıyla donatıldı.

Zafer kampı ve gençlerin katılımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün organize ettiği programda, ilçede 100 gencin katıldığı ‘Zafer Kampı’ da gerçekleştirildi. Kampa katılan gençler, Dumlupınar Şehitliği’ni ziyaret ederek, Mehmetçik Anıtı’nda 50 metrelik Türk bayrağı açarak, zaferin coşkusunu ve şehitlere olan minnettarlıklarını gösterdiler.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu, etkinlik kapsamında yaptığı konuşmada, programın hem şehitleri anmak hem de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hatırasını yaşatmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Efendioğlu, "Bu cennet vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak için buradayız. Bu özel günde bir araya gelmemizi sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin gençlerine armağan edilen bu vatanı hep birlikte korumak ve daha güzel bir gelecek inşa etmek hepimizin görevi" dedi.

Anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi. Etkinlik, gençlere milli duyguların ve zaferin coşkusunun bir kez daha hatırlatılması açısından büyük önem taşıdı.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa