İşgalci İsrail'den zulüm üstüne zulüm! Su ana hatlarını yerle bir etti

Siyonist İsrail ordusu, Filistinlilere zulmetmeye devam ediyor. İsrail ordusu, güvenli bölge olarak ilan ettiği Han Yunus'a su sağlayan ana hatları yıktı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 15:05
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 15:14
İşgalci İsrail'den zulüm üstüne zulüm! Su ana hatlarını yerle bir etti
Kübra Şenal Editör

Gazze Sivil Savunma Tedarik ve Ekipman Müdürü Muhammed el-Mugayyir, katil İsrail'in sabah saatlerinde Han Yunus'tan çekildiğini ve bölgedeki yıkımın boyutlarının gözler önüne serildiğini açıkladı.

Su ana hatlarını yıktılar

Mugayyir, saldırılar sırasında İsrail'in "insani" olduğunu iddia ettiği bölgelerdeki su hatlarını hedef alarak yok ettiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail ordusunun çekilmesinin ardından bölgede altyapı, konutlar, hayati binalar ve yolların geniş çapta tahrip olduğunu söyledi.

Kayıplar enkaz altında aranıyor

Han Yunus'ta sivil savunma ekipleri, enkaz altında kalan ve yollarda kaybolan kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor. Mugayyir, bu çalışmalar sırasında 10 Filistinlinin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

İşgalci İsrail'in Han Yunus'a yönelik saldırıları

Soykırım çetesi İsrail, 8 Ağustos'ta Han Yunus'ta çok sayıda beldeyi kapsayan geniş bir alanın boşaltılmasını istemişti. Ardından 9 Ağustos'ta, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta yeni bir saldırı dalgası başlattı. Bu saldırılarda, Filistinlilerin evleri ve yerlerinden edilmiş kişilerin çadırları hava ve topçu saldırılarıyla hedef alındı. Üç haftalık bu saldırıların sonucunda birçok Filistinli hayatını kaybederken birçok kişi de yaralandı.

İsrail ordusu, 22 gün süren saldırılarının ardından, sabah saatlerinde Han Yunus'un doğusunda nüfuz ettiği bölgelerden geri çekildi. Ancak saldırıların geride bıraktığı yıkım ve kayıplar, bölgedeki insani krizi derinleştirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa