ABD'li fenomen DEAŞ ile Siyonizm bağlantısını deşifre etti

Yaptıkları terör eylemleri ve tehditleriyle dünyaya korku salmaya çalışan terör örgütü DEAŞ'a ABD'li sosyal medya fenomeninden tokat gibi sözler geldi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 15:50
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 18:04
ABD'li fenomen DEAŞ ile Siyonizm bağlantısını deşifre etti
O
Onur Çetinkaya Editör

DEAŞ, El Kaide'nin Irak kolu olarak kuruldu, ancak 2013'te Suriye'deki iç savaş sırasında bağımsız bir yapı haline geldi. 2014'te Musul'u ele geçirerek büyük bir şöhrete kavuştu ve lideri Ebubekir el-Bağdadi, hilafet ilan etti.

Avrupa ve Avrupa'da katliam yaptı

Örgüt, kendi şeriat anlayışına dayalı bir yönetim kurarak, bu bölgelerde yaşayan insanlara karşı büyük zulümler de yaptı. DEAŞ, sadece Orta Doğu'da değil, aynı zamanda Avrupa, Asya ve Afrika'da da terör saldırıları düzenledi. 

İstanbul'da bombalı saldırı

Kendi şeriat anlayışına dayalı bir İslam devleti kurma hedefiyle hareket eden örgüt, kendilerini İslam'ın tek gerçek temsilcisi olarak sunarak Paris, Brüksel ve İstanbul gibi büyük şehirlerde gerçekleştirilen saldırılar, örgütün küresel terör tehdidini artırdı.

Örgüt, özellikle Irak ve Suriye'de gerilla tarzı saldırılar düzenlemeye devam etmekte ve dünya genelinde terör tehdidi oluşturmaktadır. Ayrıca, örgütün ideolojisi, dünyanın farklı bölgelerinde bireyler ve küçük gruplar üzerinde etkili olmaya devam etmektedir.

DEAŞ, özellikle sosyal medya ve propaganda yoluyla küresel bir tehdit olmaya devam ederken, güvenlik güçleri ve istihbarat ajansları tarafından da yakından takip edilmektedir.

Sivillere kurşun yağmuru 

2022 yılından bu yana büyük bir güvenlik krizi haline gelen Burkina Faso'da ise katliam yaşandı. Ülkenin kuzeyindeki Barsalogho bölgesinde El Kaide ve DAEŞ bağlantılı terör örgütü JNIM, ellerinde ağır makineli silahlarla sivillerin üzerine kurşun yağdırdı. 

Dehşete düşüren katliamda 500'den fazla sivil terör örgütleri tarafından canice öldürüldü. O anlarda yaşananlar terör örgütüne bağlı askerler tarafından kaydedildi. 

DEAŞ ile Siyonizm bağlantısını deşifre etti

ABD'li ünlü sosyal medya fenomeni Dan Bilzerian'ınkatıldığı bir programda DEAŞ'a yönelik sözler sarf etti. Bilzerian, terör örgütünün saldırıları Müslümanlar için yaptıklarını iddia ettikleri ancak saldırıların yine Müslüman ülkelerde yapıldığına dikkat çekti.

DEAŞ İsrail'e ne zaman saldırdı?

ABD'li fenomen konuşmasında DEAŞ İle Siyonizm arasındaki bağlantı olduğu deşifre etti. Sözlerine devam eden ABD'li ünlü sosyal medya fenomeni Dan Bilzerian'ın  DEAŞ en son ne zaman İsrail'e saldırdı? diye sorarak iddiaları güçlendirdi.





Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa