Rusya, 1 haftada 7 yerleşim birimini aldı

Rusya’dan yapılan açıklamada, son bir hafta içinde Ukrayna'dan 7 yerleşim biriminin ele geçirildiği belirtildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 18:57
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 18:57
Rusya, 1 haftada 7 yerleşim birimini aldı
AA
Kaynak AA

Rusya Savunma Bakanlığından açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde Ukrayna'nın Harkiv, Luhansk ve Donetsk bölgelerindeki 7 yerleşim biriminin Rus ordusu tarafından kontrol altına alındığını duyurdu. Bakanlık, 24 Haziran ile 30 Ağustos arasında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki askeri faaliyetlerle ilgili ayrıntılı bilgi paylaştı.

Yüksek hassasiyetli saldırılar düzenlendi

Açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'daki hedeflere hipersonik "Kinjal" füzeleri dahil olmak üzere yüksek hassasiyetli silahlar ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi. Bu saldırılarda enerji ve havaalanı altyapısı, yakıt depoları, Batı menşeli uçak ve topçu mühimmatı, İHA üretim tesisleri, insansız deniz araçlarının depolandığı alanlar ile Ukrayna askeri ve paralı savaşçıların geçici üsleri hedef alındı.

Ukrayna'da 7 yerleşim birimi ele geçirildi

Bakanlık, Rus ordusunun cephe hattındaki pozisyonlarını güçlendirdiğini ve Ukrayna'da 7 yerleşim birimini ele geçirdiğini bildirdi. Açıklamada, "Harkiv bölgesinde Sinkovka, Luhansk Halk Cumhuriyeti'nde Stelmahovka, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde ise Konstantinovka, Orlovka, Kamışevka, Nikolayevka ve Novojelannoye yerleşim birimleri kurtarıldı." ifadesine yer verildi.

Ukrayna askerleri teslim oldu

Son bir haftada 58 Ukraynalı askerin teslim olduğu vurgulanan açıklamada, askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 641 uçak, 283 helikopter, 30.701 İHA, 575 hava savunma füze sistemi, 17.783 tank ve zırhlı araç, 1.431 çok namlulu roketatar, 13.809 obüs ve havan topu ile 25.447 özel askeri aracın imha edildiği belirtildi.

Ukrayna'nın askeri kayıpları

Bakanlık açıklamasında, 6 Ağustos'tan bu yana Ukrayna ordusunun Kursk yönünde 7.800 asker, 75 tank, 36 piyade savaş aracı, 64 zırhlı personel taşıyıcı ve 507 zırhlı araç kaybettiği bilgisi de paylaşıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa