BM, kriz yaşanan 10 ülkeye 100 milyon dolarlık yardım yaptı

Birleşmiş Milletler (BM), 10 ülkede insani acil durumları desteklemek üzere 100 milyon dolar kaynak ayırdı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 19:20
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 19:33
BM, kriz yaşanan 10 ülkeye 100 milyon dolarlık yardım yaptı
AA
Kaynak AA

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yapılan açıklamada, BM'nin Merkezi Acil Durum Fonu'ndan (CERF) sağlanacak 100 milyon dolarlık kaynağın, krizlerin yaşandığı ülkelere aktarılacağı bildirildi. Bu fon, özellikle açlık, yerinden edilme, hastalıklar ve iklim felaketleri gibi acil insani ihtiyaçlarla mücadele eden ülkelerdeki yardım operasyonlarını destekleyecek.

En fazla destek Yemen ve Etiyopya'ya

Açıklamada, fonun üçte birinden fazlasının Yemen ve Etiyopya'ya ayrılacağı belirtildi. Yemen'e 20 milyon dolar, Etiyopya'ya ise 15 milyon dolar yardım yapılacak. Bu iki ülke, açlık ve diğer insani krizlerle mücadele eden en kritik bölgeler arasında yer alıyor.

Diğer ülkeler de destek alacak

Ayrıca, Myanmar'a 12 milyon dolar, Mali'ye 11 milyon dolar, Burkina Faso'ya 10 milyon dolar, Haiti'ye 9 milyon dolar, Kamerun'a 7 milyon dolar, Mozambik'e 7 milyon dolar, Burundi'ye 5 milyon dolar ve Malavi'ye 4 milyon dolar aktarılacak. Bu fonlar, iklim krizinden sağlığa kadar çeşitli sorunlarla mücadele eden bu ülkelerde insani yardımları destekleyecek.

"Yürek parçalayıcı bir durum"

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, fon eksikliği nedeniyle yardım kuruluşlarının ihtiyaç duyulan bölgelere ulaşamamasının yürek parçalayıcı bir durum olduğunu belirtti. Msuya, CERF'nin, en kötü durumları önlemek ve hayat kurtarmak için son çare olarak kullanıldığını vurgulayarak, bağışçıların bu krizlere daha fazla ve sürekli dikkat göstermesinin hayati önem taşıdığını ifade etti.

Bu fonun, krizlerden en çok etkilenen bölgelere acil yardım ulaştırılmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa