Ukrayna'dan karşılık geldi: Harkiv'de 2 katlı bina vuruldu

Ukrayna, Rusya'nın Harkiv'de 12 katlı binaya düzenlediği saldırıda en az 6 kişinin öldüğünü, 59 kişinin de yaralandığını bildirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
30 Ağustos 2024 21:03
GÜNCELLEME
30 Ağustos 2024 21:36
Ukrayna'dan karşılık geldi: Harkiv'de 2 katlı bina vuruldu
AA
Kaynak AA

Ukrayna, Rusya'nın Harkiv'de 12 katlı binaya düzenlediği saldırıda en az 6 kişinin öldüğünü, 59 kişinin de yaralandığını bildirdi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor. 

12 katlı apartman vuruldu

Rusya'nın Ukrayna'nın Harkiv kentine güdümlü bombalarla düzenlediği saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırının şehrin İndustrialnoye semtinde 12 katlı bir apartmanı vurduğunu, 5 aracın zarar gördüğünü ve Sloboda semtinde bir depo binası ile 3 evin hasar gördüğünü belirtti.

Sinegubov, saldırının ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Harkiv'e yönelik bu saldırılara sert tepki gösterdi. Zelenskiy, Rusya'nın sivilleri ve sıradan evleri hedef aldığını vurgulayarak, Rus güdümlü bombalarının kullanıldığını ve Ukrayna savunma kuvvetlerinin Rus askeri uçaklarını bulundukları yerde imha edebilme kabiliyetine sahip olsaydı bu saldırının gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Zelensky uluslararası desteğe ihtiyaç var 

Zelenskiy, bu tür terör saldırılarını durdurmak için Ukrayna'nın güçlü bir uluslararası desteğe ve uzun menzilli savunma sistemlerine ihtiyacı olduğunu ifade etti. Ayrıca, hava savunma anlaşmalarının uygulanmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa