Ali Haydar Hakverdi: Liyakatsiz atamalar vicdanları sarsıyor

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Çamlıdere Belediyesinin sosyal medya hesabından paylaştığı duyurudan yola çıkarak "İktidara yakın kimselerin liyakatsiz bir şekilde, kamu kurumlarına atanmaları vicdanları ve adalet olgusunu derinden sarsmaktadır." dedi.
Ankara Masası
|
15 Eylül 2021, Çarşamba - 15:57
Ali Haydar Hakverdi: Liyakatsiz atamalar vicdanları sarsıyor

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi,  Çamlıdere Belediyesi’nin sosyal medya hesabında paylaştığı "Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanının katkılarıyla 34 kişinin kamu kurumlarında işe yerleştirildiği" duyurusunu meclis gündemine taşıdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Hakverdi, ülkenin en büyük sıkıntılarından birinin işsizlik olduğunu belirtti. 

"Vicdanları ve adalet olgusunu derinden sarsıyor"

" Her geçen gün kontrolsüzce sayısı artan üniversiteler ve bu üniversitelerden mezun olan gençlerimiz, mezun oldukları bölümlerle ilgili iş bulma ümidiyle birçok sınav ve mülakat sisteminden geçiyorlar." diyen Hakverdi, "Gayeleri iş bulmak ve hayatlarını idame ettirmek olan gençlerimiz, ne yazık ki iktidarın torpil duvarına çarpmaktadırlar.  İşsizlik oranı, Türkiye tarihinin en üst seviyelerine yaklaşmışken ve yüz binlerce gencimiz iş bulabilmek adına umutlarını yitirmeye yüz tutmuşken; iktidara yakın kimselerin liyakatsiz bir şekilde, kamu kurumlarına atanmaları vicdanları ve adalet olgusunu derinden sarsmaktadır." ifadelerini kullandı. 

Hakverdi şu soruları yöneltti: 

1.       Ankara’nın Çamlıdere İlçesi’nin sosyal medyadaki belediye sayfasında paylaşılan bu duyuru doğru mudur?

2.       Yapılan bu paylaşım doğru ise işe alınan 34 kişi hakkında, işe alım süreci ile ilgili bir inceleme başlatılacak mıdır?

 3.     Kamu kurumlarına yerleştirilen bu 34 vatandaşın, ilgili kurumlar için yapılan sınavlarda aldıkları puanlar ve sıralamaları kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

http://ankaramasasi.com/haber/1007551/ali-haydar-hakverdi-liyakatsiz-atamalar-vicdanlari-sarsiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.