'Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri' Kalecik'te

KADEM'in 'Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri Projesi'nin katılımcıları Kalecik'te faaliyette bulundu.
Ankara Masası
|
03 Ekim 2021, Pazar - 14:11
'Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri' Kalecik'te

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yürütücülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ve KADEM Ankara Temsilciliği koordinatörlüğünde hayata geçirilen 'Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri Projesi' kapsamında gençler, Kalecik'te düzenlenen etkinliğe katıldı.

KADEM'den yapılan açıklamaya göre, 'Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri Projesi'ne katılan gençler, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Kalecik Belediyesinin desteğiyle düzenlenen etkinlikle, belediyenin ekmek fırınında Kalecik ekmeğinin üretim aşamalarını yerinde görme fırsatı buldu.

Kalecikli kadınlardan, coğrafi işaret alarak tescillenmiş ünlü Kalecik ekmeğinin püf noktalarını öğrenen gençler, ilçede susuz tarımla yetiştirilen, tadı ve aromasıyla beğeni kazanmış Kalecik karası üzümünün pekmeze dönüştüğü üretim sürecini de üreticilerden dinledi.

Gençler, Kalecik bağlarında üzüm, Kalecik Belediyesi Sosyal Serasında biber toplayıp, Kalecik Mantar Üretim Tesisinde mantar üretimi hakkında bilgi aldı.

Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, projeye katılan gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Geleneksel Üretimin Genç Gönüllü Elçileri Projesi'nin kadının üretimde ve istihdamdaki önemini göstermesi açısından çok önemli olduğunu aktaran Kalkan, ziyaretlerinden dolayı proje koordinatörü Kadem Ankara Temsilcisi Asiye Güneş'e ve KADEM ailesine teşekkür etti.

(AA)

http://ankaramasasi.com/haber/1038398/geleneksel-uretimin-genc-gonullu-elcileri-kalecikte
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.