Erdoğan’dan AB’ye: “Tüm insanlığın ortak aşısı olmalı”

Ankara Masası
|
04 Mayıs 2020, Pazartesi - 23:38
Erdoğan’dan AB’ye: “Tüm insanlığın ortak aşısı olmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AB’ye toplantısına videolu mesaj: "Korona virüs aşısı tüm insanlığın ortak aşısı olmalıdır’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Korona virüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği" toplantısına gönderdiği video mesajda, “Korona virüs aşısı tüm insanlığın ortak aşısı olmalıdır’’ dedi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu öncülüğünde video konferans yöntemiyle düzenlenen "Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği"ne video mesaj gönderdi. 

Erdoğan, AB’nin 7 milyar 500 milyon Euroluk aşı fonu hakkında açıklamalarda bulundu. Mesajına başlarken kabine toplantısı nedeni ile toplantıda bulunamadığını ifade eden Erdoğan, konuya verdiği önem nedeni ile video yoluyla toplantıya katıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Şu ana kadar şehir hastanelerine yaptığımız yatırımlar salgınla mücadele de çok önemli avantajlar sağlamıştır. İstanbul’da 3 ayrı noktada 2 bin 100 yatak kapasiteli salgın hastanesi yapımına başladık’’ dedi. ‘’Korona virüs salgını sadece bir sağlık krizi olmaktan çıkmış, siyasi, ekonomik ve sosyal boyutları olan benzersiz bir küresel imtihana dönüşmüştür. Bu salgın bize dillerimiz, dinlerimiz farklı olsa da kaderimizin ortak olduğunu hatırlatmıştır’’ dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin bugüne kadar 57 ülkeye tıbbi malzeme desteği sağladığını, maskeden solunum cihazına kadar ihtiyaç duyulan kritik tıbbi malzemelerin tedariğinde güvenilir ortak olmaya devam ettiğini vurguladı.

‘’Korona virüs aşısı tüm insanlığın ortak aşısı olmalıdır’’

Türkiye’nin virüs ile mücadeledeki tecrübelerini dostları ile paylaştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Virüsün ortadan kaldırılması için en etkili aracın aşı olduğu görülüyor. Milli faaliyetlerimizin yanı sıra teşhis, tedavi ve aşı geliştirilmesi yönündeki küresel çabaları da destekliyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, 26 Mart’ta kabul edilen G20 bildirgesinde aşının hızlıca geliştirilmesi için kaynak sağlama taahhüdünde bulunduklarını hatırlatarak  bu etkinliğin parçası olmayı görev bildiklerinin altını çizdi. Erdoğan, çalışmalarda gereksiz tekrarlara ve bürokrasiye izin verilmemesinin hedefe ulaşmayı kolaylaştıracağına dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Korona virüs aşısı tüm insanlığın ortak aşısı olmalıdır. Bu bakımdan üretilecek aşıya küresel erişimin garanti altına alınması ve kimsenin geride bırakılmaması prensibinin itina ile uygulanması son derece önemlidir’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Aşı geliştirme çabalarına yönelik maddi katkımızı belirlerken, tüm bu hususları dikkate alacağız. Değerlendirmeler sonucunda tespit edeceğimiz meblağı ise 23 Mayıs’a kadar ilan edeceğiz’’ ifadelerini kullandı. Erdoğan, mesajının sonunda emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve paydaşlara teşekkür etti.

http://ankaramasasi.com/haber/10419/erdogandan-abye-tum-insanligin-ortak-asisi-olmali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.