Bir bakanlığın ismi değişti, yeni başkanlık kuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının isminin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirildiğini, Göç İdaresi Müdürlüğünün ise statüsünü değiştirerek Göç İdaresi Başkanlığı haline getirildiğini duyurdu.
Ankara Masası
|
11 Ekim 2021, Pazartesi - 19:43
Bir bakanlığın ismi değişti, yeni başkanlık kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından İklim değişikliği ve göç konusunda atılacak adımlar için yaptıkları yapısal değişiklikleri açıkladı.

Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ismini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirildiğini, Göç İdaresi Müdürlüğünün ise statüsünü değiştirerek Göç İdaresi Başkanlığı haline getirildiğini açıkladı.

Yeni yapısal düzenleme

Yeşil Kalkınma devrimini gerçekleştireceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan " Önümüzdeki dönem için yeşil kalkınma devrimini tüm çalışmaların merkezine yerleştirerek öncü ve etkin rol üstlenmekte kararlıyız. Hükümet olarak üzerime düşünleri yaptık, yapıyoruz. Yeşil Kalkınma devrimini de aynı samimiyetle milletimizin tavrına sunuyoruz. Her kesimden sürecin ülkemize külfetlerini asgari düzeyde tutacak bir yaklaşımla yürüteceğimiz bu tarihi projeye destek vermesini bekliyoruz. İklim değişikliği ve göç konusunda hayata geçirmeye planladığımız yeni yapısal düzenlemeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni ismi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığı olarak değiştiriyor bünyesinde iklim değişikliği ve koordinasyon birimi kuruyoruz. Bir diğer kurumsal reformu da göç konusunda yapıyoruz. İçişleri Bakanlığımıza bağlı Göç idaresiniGöç İdaresi Başkanlığına yükseltiyoruz." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/1049533/bir-bakanligin-ismi-degisti-yeni-baskanlik-kuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.