Sirkeye şerbet tadı veren ‘Mucize Meyve’

Batı Afrika kökenli mucize meyve, insanların dayanamayacağı derecede acı ya ekşi yiyecekleri tatlı gibi yediriyor.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
14 Aralık 2023 00:13
GÜNCELLEME
15 Aralık 2023 00:29
Sirkeye şerbet tadı veren ‘Mucize Meyve’
HM
Haber Merkezi Editör

Latince 'Synsepalum dulcificum',  İngilizce Miracle Berry veya Miracle Fruit olarak adlandırılan 'mucize meyve', Batı Afrika keşfedilmiş.
Aslında tatsız olan mucize meyve içinde bulunan bir çeşit glikoprotein (şeker ve aminoasitlerden oluşmuş organik moleküller), ile dilin üzerini kaplayarak, ekşi ve acı tatları almasını önlüyor ve böylece mucize meyveyi yedikten sonra yenilen diğer şeyler tatlı olarak algılanıyor. Mucize meyveyi 30 saniye çiğnedikten sonra sirke içseniz bile şerbet gibi tatlı algılanıyor.

Etkisi yaklaşık olarak 1 saat süren mucize meyveyi yedikten sonra normalde yiyip içemediğiniz şeyleri rahatça tüketebiliyorsunuz. Ama boğazınızdan geçerken asıl tatları alacağınızı unutmayın…

MUCİZE MEYVE İLE HASTALIK TEDAVİSİ
Bazı ülkelerde diyabet tedavisinde kullanılan mucize meyvenin, kemoterapi gören kanser hastalar için de faydalı olabileceği düşünülüyor.

Kemoterapi gören hastaların, tüm yiyecekleri acı veya metalik olarak hissetmesinden dolayı ABD'de bazı hastanelerin bu yan etkiyi önlemek için mucize meyveyi kullandığı biliniyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa