Kılıçdaroğlu'ndan doğalgaz açıklaması

Türkiye'nin doğalgaz keşfi ardından ne diyeceği merak konusu olan ve bu zaman kadar herhangi bir değerlendirmede bulunmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sessizliğini bozdu.
Ankara Masası
|
25 Ağustos 2020, Salı - 10:18
Kılıçdaroğlu'ndan doğalgaz açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karadeniz’deki doğalgaz keşfiyle ilgili ilk değerlendirmelerini partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında yaptı. Milliyet gazetesinden Şevket Yaman'ın haberine göre; Kılıçdaroğlu’nun, “İktidar eleştirelim istiyor, eleştirmeyeceğiz. Ülkemizde doğal gaz bulunması bizi sadece sevindirir, memnun eder. Yeter ki millet için kullanılsın” dediği öğrenildi.

CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 4 saat süren toplantının ana gündemini, Giresun’daki sel felaketi ile Karadeniz’deki doğalgaz keşfine yönelik gelişmeler oluşturdu. Keşifle ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmamayı tercih eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, dünkü MYK toplantısında kurmaylarına bazı değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun, iktidar kanadının, “CHP’nin Karadeniz’de doğal az bulunmasını eleştirmesini istediğini” belirterek kurmaylarını uyardığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre CHP lideri, “Biz onların istediğini yapmayacağız. Eleştirelim istiyorlar, eleştirmeyeceğiz. Niye eleştirelim ki? Ülkemizde doğalgaz bulunması bizi sadece sevindirir, memnun eder. Yeter ki buradan elde edilecek kaynak millet için kullanılsın. Yeter ki gerçekçi olsun” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun Giresun’daki sel felaketi ile ilgili olarak ise, “yanlış yapılaşma” ve “ihmal” vurgusunda bulunarak, “Ancak bu konu üzerinde siyaset yapılacak bir konu değil” değerlendirmesinde bulunduğu öğrenildi.

(MİLLİYET)
http://ankaramasasi.com/haber/106410/kilicdaroglundan-dogalgaz-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.