Şehrin göbeğinde bulundu, belediye sahip çıktı

Ankara’nın göbeğinde başıboş halde gezen at, belediye ekiplerinin uzun uğraşları sonunda barınağa götürüldü.
Büşra Bayrak
|
25 Ağustos 2020, Salı - 17:46
Şehrin göbeğinde bulundu, belediye sahip çıktı

Şehrin sokaklarında kediyi köpeği görmeye alışığız. Ancak Ankara sokaklarında bu kez sıra dışı bir misafir vardı. Çankaya sokaklarında salınarak gezen can dostlardan birisi değil bembeyaz sevimli at idi.

Atı gören başkentliler önce şaşırsa da neredeyse kemikleri sayılan ata yiyecek yetiştirdi.Önüne konulan taze yeşillikleri reddetmeyen Çankaya'nın yeni sakini ise bu dostluğun tadını çıkardı.

Kısa sürede sokaklarda dolaşan ata ilişkin haber Çankaya Belediyesi'ne de ulaştı.

Belediye ekipleri yaklaşık 3 saatlik arama sonrasında atı şehrin göbeğindeki Strazburg Caddesi üzerinde Atatürk Lisesi’nin parmaklıklarına bağlı bir şekilde buldu. 

Polis ekiplerinin yardımıyla başıboş atı belediye aracına bindiren yetkililer, sağlık kontrolünü yapmak üzere atı Mühye Mahallesi’nde bulunan barınağa götürdü. 

Atın sahibi bulunmazsa sahiplendirilecek

Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Barınak Sorumlusu Hasan Serdar, yaklaşık 3 saat önce Çankaya ilçesine bağlı Ahmetler Postahanesi mevkiinde bir atın başıboş gezdiğinin ihbarının kendilerine yapıldığını ifade ederek, “İhbardan sonra ilk görüldüğü yerden bu tarafa (Strazburg Caddesi) doğru takip ettik ama bulamadık. Daha sonra gelen son ihbar üzerine atı Strazburg Caddesi'nde gördük ve barınağımıza aldık” dedi.

  Atın barınağa götürüldükten sonra sağlık durumunun kontrol edileceğini kaydeden Serdar, “Veteriner arkadaşlarımız atın sağlık durumunu kontrol edecekler. Daha sonra basın aracılığıyla atın sahibini bulmaya çalışacağız. Sahibi bulunamazsa eğer, at sahiplendirilmek için misafirimiz olacak. Bizim barınağımızda bir de sıpamız var ismi ‘Pekmez’ onu da köpekler parçalamıştı. O da barınağımızda iyileşti, şimdi onu sahiplendirmek için bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan sevimli at için isim önerisi talep edildi

Öte yandan Çankaya Belediyesi sosyal medya hesabından yeni dostumuza isim arıyoruz paylaşımında bulundu.

Belediye, kendi isim önerilerini de eklemeyi ihmal etmedi:

-Narin
-Tahin
-Rüzgar

http://ankaramasasi.com/haber/109494/sehrin-gobeginde-bulundu-belediye-sahip-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.