Memduh Korkmaz Haymana'da toprağa verildi

Ankara’nın Haymana ilçesinde 15 yıl sonra kuyuda kemikleri bulunan Memduh Korkmaz için cenaze namazı kılındı.
Ankara Masası
|
04 Kasım 2021, Perşembe - 21:18
 Memduh Korkmaz Haymana'da toprağa verildi

Haymana'da 2006 yılında kaybolan 14 yaşındaki  Memduh Korkmaz'ın geçtiğimiz günlerde bir kuyuda kemiklerine ulaşılmıştı. Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporda da  kemiklerin 15 yıl önce kaybolan Memduh Korkmaz'a ait olduğu kesinleşince cenaze aileye teslim edildi.

Memduh Korkmaz için Haymana Merkez Camii'nde cenaze namazı kılınırken, gencin cenazesi gözyaşları arasında Haymana Asri Mezarlığına defnedildi.

2 kişi yakalandı

Haymana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada olayla ilgili Murat Yaşar gözaltına alınırken İzzet Genç ise Şanlıurfa’da yakalanmıştı.

Suçu kavrayamama raporu

Öte yandan, İzzet Genç, Memduh Korkmaz’ı öldürdüğünü ve kuyuya attığını itiraf etmiş ve cezaevine konulmuş, olay anında yanlarında bulunan Murat Yaşar ise ilk gelen raporda olay zamanında işlediği suçun hukuki sonuçlarını kavrayıp kavramadığı kesin olmadığına dair rapor verilmesi üzerine savcılık serbest bırakmıştı.

" Konunun takipçisi olacağız"

Ailenin avukatı Yusuf Öndeş’in itirazı üzerine Murat Yaşar için tekrar rapor talep edilmiş ve olay zamanında işlediği suçun hukuki sonuçlarını kavrayabildiğine dair rapor verildi.

Avukat Yusuf Öndeş yaptığı açıklamada, "Memduh Korkmaz 26 Aralık 2006 tarihinde kaybolmasına rağmen olaydan Murat Yaşar 18 Ocak 2007 tarihinde yani olayın üzerinden daha bir ay bile geçmeden işlediği bir suçtan dolayı o günkü hastane raporlarında işlediği suçun hukuki sonuçlarını kavrayabildiğine dair rapor verilmiş olması bu yeni raporu teyit etmekte. Böylece İzzet Genç ile birlikte Murat Yaşar içinde Ankara Ağır Ceza Mahkemesinde kasten öldürmekten dava açılmıştır. Her iki sanığında yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Konunun takipçisi olacağız" dedi.

(İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/1098340/memduh-korkmaz-haymanada-topraga-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.