Ayaşlı çiftçilere tonlarca arpa desteği verildi

“Tarım Arazilerini Kullanımı Etkinleştirmek” projesi kapsamında Ayaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün önünde, çiftçilere arpa dağıtım programı düzenlendi.
Zeliha Demirci
|
05 Kasım 2021, Cuma - 17:18
Ayaşlı çiftçilere tonlarca arpa desteği verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretimi Genel Müdürlüğü tarafından, “Tarım Arazilerini Kullanımı Etkinleştirmek” projesi kapsamında Ayaş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün önünde çiftçilere arpa dağıtım programı düzenlendi.  Programa Ayaş Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, AK Parti İlçe Başkanı Sakin Gökmen, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sadık Yavuz, Ziraat Odası Başkanı Erdinç Polatateş, Ayaş Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Okan Demirci, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Arslan katıldı.

129 çiftçiye toplamda 105 ton arpa tohumu desteği verildi. Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği arpa tohumu desteği sayesinde Ayaş genelinde 4 bin 800 dekar alan arpa tohumuyla buluşacak.

Konu hakkında konuşan Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, "Devletimiz her zaman çiftçilerimizin yanında yer almıştır. Doluda, kuraklıkta ve afetlerde varlığını hissettirmiştir. Bugün de çiftçilerimize ücretsiz arpa desteği veriyor. Çiftçilerimize verilen çuval çuval arpa tohumları, Ayaşımız'ın topraklarında verimli bir ürün haline dönüşerek yüzleri güldürür, bol kazanç nasip eder inşallah." dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Sakin Gökmen ise, "Devletimiz tarımsal potansiyelini ayağa kaldıracak önemli yatırımları ve projeleri hizmete sunmaya devam ediyor. Destekler Ayaşımız'ın topraklarını bereketlendiriyor. Devletimiz, topraklarımızın ülke ekonomisine daha fazla katkı sunması için önemli yatırımlarda bulundu, bulunmaya da devam ediyor. Son dönemlerde dünya genelindeki iklim değişiklikleri ve değişen hava şartlarından olumsuz etkilenen tarımsal alanlarımızı yeniden güçlendirmek, bereketli topraklarımızı yeniden canlandırmak, çiftçilerimize yeni imkânlar sunmak adına çiftçilerimiz destekleniyor. Devletimizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1101043/ayasli-ciftcilere-tonlarca-arpa-destegi-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.