Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Karamollaoğlu görüşmesinde koltuk krizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görüşmesin ardından koltuk krizi patlak verdi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, krizle ilgili "Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
10 Kasım 2021, Çarşamba - 19:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Karamollaoğlu görüşmesinde koltuk krizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu Külliye'de kabul etti. 2019 yılından bu yana ilk kez bir araya gelen siyasi liderlerin görüşmesi 2 saatten uzun sürdü.

Tekli yerine üçlü koltuk

Görüşme sırasında ortaya çıkan bir görüntü ise siyasi kulisleri hareketlendirdi. Erdoğan Karamollaoğlu'na görüşme öncesi oturacağı gösterirken, Karamollaoğlu'nun tekli koltuk yerine üçlü koltuğa oturtulması dikkat çekti.

İki hafta önce MHP lideri Devlet Bahçeli'nin tekli koltukta oturması ancak Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun ise Erdoğan'a uzak mesafede oturması gündem yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Karamollaoğlu arasındaki koltuk krizine Saadet Partisi'nden ilk tepki

"Biz bunları problem yapmadık"

TELE 1'in haberine göre Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, koltuk krizine ilişkin "Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.

Devlet protokollerinde örf ve adetlerin olduğuna dikkat çeken Kaya şu ifadeleri kullandı:

"Uzun yıllardan bu yana devam eden bir kültürümüz var. Uygun olup olmadığını kamuoyu takdir edecektir. Biz bunları problem yapmadık. Ama bu görüşmenin protokol kriziyle kamuoyunda konuşuluyor olması herhalde sayın Cumhurbaşkanı'nı da tekrar oturup düşünmeye ve daha dikkatli davranmaya itecektir diye düşünüyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Karamollaoğlu görüşmesindeki koltuk krizine Saadet Partisi'nden ilk açıklama

"Çok dostane, güzel bir görüşme oldu"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından parti genel merkezinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Karamollaoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bir görüşme talebimiz olmuştu. Bugünü randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem de dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da belki farklı fikirleri taşıyoruz; ama çok dostane, güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1111889/cumhurbaskani-erdogan-ve-karamollaoglu-gorusmesinde-koltuk-krizi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.