Kemal Kılıçdaroğlu'na taziye evinde Lütfü Türkkan'ın küfrü soruldu

Ankara'da 15 Temmuz gazisi olan bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'la ilgili açıklama yapmadığını belirterek, tepki gösterdi.
Büşra Bayrak
|
14 Kasım 2021, Pazar - 20:35
Kemal Kılıçdaroğlu'na taziye evinde Lütfü Türkkan'ın küfrü soruldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in ailesine Ankara'da taziye ziyareti gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun aileyi ziyaret ettiği sırada 15 Temmuz gazisi olan bir grup, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'la ilgili açıklama yapmadığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine Kılıçdaroğlu, "Tepkimizi koymadığımızı kim söyledi? Tepkimizi koyarız. Hiç kimse şehitlere, gazilere, gazi yakınlarına en ufak bir şey söyleyemez. Tepki konmuştur. Aynı tepkinin başkaları tarafından yapıldığında da sizin aynı sorgulamayı yapmanız lazım” dedi.

" Bu kardeşiniz, kim şehitse, kim gaziyse onun yanındadır"

15 Temmuz gazileri, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının üzerine CHP'nin 15 Temmuz gazilerinin yargılanması için önerge verdiğinin altını çizerek, "CHP iktidarında bu vatan evlatları hangi pozisyonda olacak?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu ise, "Hiç endişe etmeyin. Bu tür olaylara, provokasyonlara da inanmayın. Bu kardeşiniz, kim şehitse, kim gaziyse onun yanındadır. Şehitler ve gaziler arasındaki ayrımcılığa karşıdır” diye konuştu.

(İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/1117991/kemal-kilicdarogluna-taziye-evinde-lutfu-turkkanin-kufru-soruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.