EPDK’dan İGDAŞ’a “Faturaları iptal et”

Ankara Masası
|
07 Mayıs 2020, Perşembe - 15:57
EPDK’dan İGDAŞ’a “Faturaları iptal et”

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: " İGDAŞ’tan hatasını telafi etmesini bekliyoruz"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, İGDAŞ'a bir yazı göndererek mevzuata aykırı olarak kesilen ve tüketici mağduriyetine sebep olan bütün faturaların iptal edilmesini istedi.

EPDK; İstanbul’da ikamet eden doğal gaz abonelerinden yoğun şekilde gelen yüksek fatura şikayetlerini tek tek inceleyerek dağıtım şirketi İGDAŞ’ın mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlediğini tespit etti.
Mevzuata göre faturaların ortalama 35 günden fazla olmaması gerekirken, İGDAŞ’ın vatandaşlara 40-45 günlük fatura kestiğinin belirlenmesi üzerine İGDAŞ hakkında soruşturma başlatıldı.

EPDK; ayrıca İGDAŞ’a bir yazı göndererek 35 günü aşan faturaların iptal edilmesini istedi.

Yazıda yönetmeliğe göre; abonelere çıkarılacak faturaların ortalama 25 günden az 35 günden fazla olmaması gerektiği vurgulandı.

EPDK; İGDAŞ’tan mevzuata aykırı düzenlenen bütün faturaların iptal edilmesini ve mevzuata uygun şekilde -35 günü geçmeyen- fatura düzenleyerek sebep olduğu tüketici mağduriyetlerini gidermesini istedi. Yazıda, İGDAŞ’a tekrar mevzuata aykırı şekilde fatura düzenlemesi halinde daha ağır idari yaptırımlar ile karşılaşacağı uyarısı yapıldı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Vatandaşımız müsterih olsun. Kendilerine gelen ve 35 günü aşan yüksek faturalarla ilgili ortada bir hata var ve bunun acilen düzeltilmesi gerekiyor. Şimdi İGDAŞ’tan bu hatayı telafi etmesini bekliyoruz” dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/11267/epdkdan-igdasa-faturalari-iptal-et
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.