Murat Kurum'dan ABB yönetimine ağır sözler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Altındağ'da katıldığı toplantıda "Ankara ağlıyor. Bunlar Ankara'yı 1994 öncesi gibi Megaköy yapmaya azimliler" dedi.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 23:26
Murat Kurum'dan ABB yönetimine ağır sözler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Altındağ Şair Baki Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Altındağ Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Ankara'da yaptıkları çalışmaları tek tek anlattı.

Ankara'da neler yapıldı?

Ankara'nın 25 ilçesinde, her alanda çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Kurum, bütün ilçelerde on binlerce sağlıksız yapıyı dönüştürdüklerini aktardı.

Kurum, Ankara'da 21 millet bahçesi yaptıklarını, Mamak'tan Altındağ'a, Çankaya'dan Yenimahalle'ye Ankara'nın tüm ilçelerinde 15 bin sosyal konut yaptıklarını, Saraçoğlu Mahallesi'ni yeniden ihya ettiklerini söyledi.

Ankara'ya yeni tarih aksları, kültür aksları, yeşil koridorları kazandırdıklarını ama Altındağ'ın yerinin ayrı olduğunu ifade eden Kurum, Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projesini Altındağ'da gerçekleştirdiklerini anlattı.

İlçede Ankara Kalesi'ni, Hergelen Meydanı'nı, Yahudi Mahallesi'ni, belediye binasını da içine alan muhteşem bir projeyle tarihi bugünle buluşturduklarını belirten Kurum, Atıfbey-Hıdırlıktepe, İsmetpaşa Mahallesi, İtfaiye Çarşısı, Başpınar Mahallesi, Çalışkanlar Mahallesi, Örnek Mahallesi, Gültepe Aktaş Mahallesi olmak üzere Altındağ’da dört koldan kentsel dönüşüm projelerini başlattıklarını kaydetti.

" Ankara'yı yeniden bozkıra geri döndürmekte kararlılar"

Ankara Büyükşehir Belediyesini eleştiren Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara ağlıyor. Bunlar Ankara'yı 1994 öncesi gibi Megaköy yapmaya azimliler. Onlar Ankara'yı yeniden bozkıra geri döndürmekte kararlılar, biz ise Ankara'yı Yeşil Ankara yapmakta kararlıyız. Bakın en son Başkent Millet Bahçemizi açtık. 20 günde 2 milyon insan istifade etti. Bu millet bahçelerimizle, çevre yatırımlarımızla Ankara'yı CHP zihniyetine, reklam, algı, çalgı, çengi belediyeciliğine teslim etmeyeceğiz. Şimdi biri de kalkmış, 'Atatürk'ü anlamak gerek' demiş. Asıl Gazi Mustafa Kemal'i siz anlamıyorsunuz. O bizlere kutsal bir emanet bıraktı. Onun adı da istiklali tam, yani tam bağımsızlık.

http://ankaramasasi.com/haber/1137474/murat-kurumdan-abb-yonetimine-agir-sozler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
gerçekler
25 Kasım 2021, 12:40
ankara nın seçilmiş başkanını istifa ettirtip yerine başka bir seçilmiş başkanı ikame edip sonra piyangodan başka bir aday gösterirseniz mansur gibilere altın tepside ankarayı teslim eder enkaza çevirmesine müsade edersiniz.