Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur-Faiz oyunlarına prim vermedik vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kur üzerinde iktisadi temeli olmayan hareketlerle yaşanan fiyat artışlarının oluşturduğu sorunları milletimizin lehine yatırım, istihdam, üretimle çözeceğiz" dedi.
Samet Dirican
|
29 Kasım 2021, Pazartesi - 13:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur-Faiz oyunlarına prim vermedik vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'deki ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

Kur-Faiz

ur üzerinde iktisadi temeli olmayan hareketlerle yaşanan fiyat artışlarının oluşturduğu sorunları milletimizin lehine yatırım, istihdam, üretimle çözeceğiz. Hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım. Asla bu konudan taviz vermem.

Enflasyon düşecek

Biz bu işi başaracağız. Göreceksiniz enflasyon inşallah seçim öncesi nerelere düşecek; çok açık net bütün delilleriyle her şeyiyle ortada.

Her türlü desteği vereceğiz

Başta kamu bankaları olmak üzere yatırım yapacaklara gerekli destekleri vermeye hazırız. Yeter ki yatırım yapın, yatırımlarınızı büyütün ve istihdam oluşsun.

Asgari ücret

Görüşmelerin akışına göre kararımızı hayırlısıyla vereceğiz. Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı zannetmiyorum.

Alt gelir grupları başta olmak üzere tüm kesimlerin şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz.

http://ankaramasasi.com/haber/1145525/cumhurbaskani-erdogan-kur-faiz-oyunlarina-prim-vermedik-vermeyecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.