Asgari ücrette ilk toplantı yapıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda ilk toplantısını yaptı.
Ankara Masası
|
01 Aralık 2021, Çarşamba - 16:05
Asgari ücrette ilk toplantı yapıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda ilk toplantısı yapıldı.

Toplantıda, işveren tarafını TİSK, işçi tarafını ise Türk-İş temsil ediyor. İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını da Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantıda yaptığı konuşmada, "Asgari ücret son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Asgari ücret gerçekten önemli. Türkiye'de asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon civarında işçi var emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Süreci kısa sürede çözüme kavuşturacağımızı düşünüyorum. Görüşmeleri 4 oturumda tamamlamayı öngörüyoruz" dedi.

Bakan Bilgin, işletmelerle yapılan anketin ayrıntılarını paylaşarak, "Yüzde 33.9'unun asgari ücretin 3 bin 5003 bin 750 lira arasında olması gerektiği şeklinde bir kanaatte olduklarını gördük. 3 bin 750 lira-4 bin lira arasında olanların oranı ise yüzde 13, 3 bin 250 lira ile 3 bin 500 lira arasında olanlar ise yüzde 19" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 7 Aralık'ta Türk-İş'te, üçüncü toplantısı 9 Aralık'ta TİSK'te yapılacak.

http://ankaramasasi.com/haber/1149722/asgari-ucrette-ilk-toplanti-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.