ATO Başkanı Baran'a Sivil Toplum Dostu Beratı

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla ATO’nun ev sahipliğinde Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen törende, ATO Başkanı Gürsel Baran, Sivil Toplum Dostu Beratı'na layık görüldü.
Ankara Masası
|
06 Aralık 2021, Pazartesi - 12:33
ATO Başkanı Baran'a Sivil Toplum Dostu Beratı

Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) tarafından düzenlenen “Üstün Hizmet ve Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu. 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla ATO’nun ev sahipliğinde Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) tarafından düzenlenen törende Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Sivil Toplum Dostu Beratı"na layık görüldü.

Törende konuşan ATO Başkanı Baran, gönüllülük esasıyla yapılan sivil toplum faaliyetlerinin birlik, beraberlik, kardeşlik, saygı ve sevgiyi geliştirdiğini belirterek toplumların kalkınmasında önemli rol üstlendiğini söyledi. “Sivil Toplum Kuruluşları katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır” diyen Başkan Gürsel Baran;
ahiliğin, birlik ve beraberliği, refah ve düzeni sağlayarak, halkın maddî ve manevî ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda örgütlenmiş en eski sivil toplum yapılanmalarından biri olduğunu ifade etti.

"Ticaret ve esnaf odaları Ahilik geleneğinin bugünkü yansımaları"

Günümüzde ticaret ve esnaf odaları gibi yapılanmaların, Ahilik geleneğinin bugünkü yansımaları olarak görev üstlendiğini belirten  ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası olarak üyelerini çalışmalarının merkezine alarak şehrin gerek ticari ve ekonomik gerekse sosyal ve kültürel gelişimi için çalıştıklarını anlattı.

Baran, “Sivil toplum kuruluşları, katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri. Gelişmişlik seviyesinin, çağdaşlığın en önemli göstergesi. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarını da, bu kuruluşlarda gönülleriyle var olan insanları da desteklemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

5 Aralık Günü’nün hem “Dünya Gönüllüler Günü” hem de Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildiği “Dünya Kadın Hakları Günü” olduğunu belirten ATO Başkanı Baran, tüm gönüllülerin ve kadınların gününü kutladı.

Ankara Kent Konseyi ödülünü kadın muhtar aldı

Ülkenin geleceğine, bilim, sanayi ve kültürüne, sivil toplum alanında çalışma yapan isim ve sivil toplum kuruluşlarına ödüllerinin verildiği törende Ankara Kent Konseyi (AKK) de ödüle layık görüldü. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Dünya Kadın Hakları Günü olması nedeniyle ödülü AKK Yürütme Kurulu Üyesi ve Fidanlık Mahallesi Muhtarı Cevriye Kaya tarafından alınmasını istedi. Kaya ödülü, TURDER Turizmciler Derneği Başkanı ve aynı zamanda ATO Meclis Üyesi Faruk Elmalı’dan aldı.

ATO Başkan Yardımcısı ve AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK adına ödülü alan Kaya’ya yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yılmaz, “Cumhuriyetin ilk toplu konut projelerinden olan Fidanlık Mahallesi Muhtarımız Sayın Cevriye Kaya, mahallesinde yaşayan üçüncü yaş grubunun ilaçlarından, çocukların aşılarına kadar her konuyu dikkatle takip ederek, büyük bir adanmışlık ve sorumlulukla Türk kadının en değerli temsilcilerinden biri olarak bugün bu ödülü AKK adına alıyor.” diye konuştu. 

AKK Yürütme Kurulu Üyesi ve Fidanlık Mahallesi Muhtarı Cevriye Kaya da konuşmasında, Ankara’da katılımcı demokrasiyi geliştirmek, kentin marka değerlerini artırmak, Ankara’yı kültürün, turizmin, sanatın, tarımın Başkenti yapmak için emek harcayan AKK adına ödülü almaktan mutluluk duyuyorum.” dedi

Törende ödül alan OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın’a ise ödülünü OSTİM Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Ekinci takdim etti.

ATO Meclis Salonu’nda düzenlenen törene, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ASTOP Dönem Sözcüsü ve Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

http://ankaramasasi.com/haber/1158699/ato-baskani-barana-sivil-toplum-dostu-berati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.