Dünden bugüne Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler...

Dünden bugüne Türkiye'de ve Başkent Ankara'da yaşanan gelişmeleri sizler için derledik.
Ankara Masası
|
08 Aralık 2021, Çarşamba - 07:32
Dünden bugüne Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler...

Zorunlu trafik sigortası asgari teminatları yetersiz kalıyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetmeliğine göre, zorunlu trafik sigortası asgari teminatları; araç başına 43 bin lira olması hakkında Ankara Masası'na konuşan ATO 55 No’lu Komite Başkanı Recep Atmaca, "43 bin liralık şuanda ki rakam günümüzdeki lüks araç olarak nitelendirdiğimiz araçların tek far fiyatına denk geliyor. Bu rakam araçlarda çoğu parçayı karşılamaya yetmiyor." ifadelerini kullandı.

Atmaca'dan otomotiv sektöründe stokçuluk uyarısı

ATO 55 No’lu Komite Başkanı Recep Atmaca, otomotiv piyasasındaki artan fiyatlar hakkında konuştu. "Bu saatten sonra fiyatlar düşmez" diyen Atmaca, otomotiv sektöründe stokçuluk olduğuna da dikkat çekti.

ASELSAN'dan 'satılacak' iddialarına cevap

ASELSAN'dan yapılan açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan kurumun Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddialarının yalan olduğu belirtildi.

Kabine kritik başlıklarla toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında asgari ücret, Katar görüşmeleri, döviz kurundaki hareketlilik, fahiş fiyatlar ve stokçularla mücadele başlıklarıyla toplanacak.

Ankara Halk Ekmek'in un ihalesine firmalar girmedi

Ankara Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Erkan Gözgözoğlu, firmaların ihalelere girmediğini belirtirken "Sebep olarak da un fiyatlarındaki değişken bir durum, inişli çıkışlı fiyatlar, tedarikteki sıkıntıyı gerekçe gösteriyorlar. Dengesiz bir fiyat oluşumu var" diye konuştu.

Mansur Yavaş'tan yeni bir dayanışma çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sosyal yardım alan ailelerin su faturalarının ödenmesi için yeni bir dayanışma çağrısında bulundu.

Elektrik faturalarında yeni dönem başlıyor

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir.” dedi.

TİSK asgari ücret için tarih verdi

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Akansel Koç, "En kısa sürede üçlü mutabakatla imzalamak taraftarıyız. Yasada da herhangi bir zorunluluk yok toplantı sayısı olarak. Ümit ediyoruz ki bu hafta içerisinde asgari ücreti açıklarız" dedi.

Bank Asya’nın ortağının cezası belli oldu

Bank Asya’nın ortağı olan Kamil Yavuz Malkatan’a 11 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Ankara’da 6 Kasım 2020 yılında sahte ehliyetle yakalanan Malkatan’ın yargılanmasına Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1164655/dunden-bugune-turkiye-ve-ankarada-yasanan-gelismeler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.