Yeşilevler Ertuğrul Şimşek Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Yenimahalle Belediyesi, Yeşilevler Ertuğrul Şimşek Aile Sağlığı Merkezi’ni törenle hizmete açtı.
Ankara Masası
|
08 Aralık 2021, Çarşamba - 11:14
 Yeşilevler Ertuğrul Şimşek Aile Sağlığı Merkezi açıldı

İlçe sakinlerinin daha temiz ve bulundukları mahallelerde sağlık hizmeti alabilmesi için çalışmalarını sürdüren Yenimahalle Belediyesi, Yeşilevler Ertuğrul Şimşek Aile Sağlığı Merkezi’ni törenle hizmete açtı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen açılışa CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve yönetimi, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran,belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

"41 mahallemize aile sağlık merkezi yaptık”

Açılış öncesinde mahalle sakinlerine seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “41 mahallemizde aile sağlık merkezi yaptık. Buradan iddiayla söylüyorum. Türkiye’de, belediye kaynaklarıyla bu kadar sayıda aile sağlık merkezi yapan tek belediyeyiz. Aile sağlık merkezi yapmak benim görevim olmamasına rağmen vatandaşın yoğunluk yaşanan hastanelere gitmek yerine kendi mahallesinde sağlık hizmeti almasını amaçlayarak her mahallemize sağlık merkezi kazandırdık." diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının daha steril bir ortamda sağlık hizmeti sunmasını ve vatandaşların daha temiz ve güvenli ortamda hizmet almasını amaçladıklarını ifade eden Başkan Yaşar,  "41 mahallemize bu merkezleri konumlandırdık.” dedi.

"Vatandaşa doğru ve dürüst hizmet sunmak için uğraş veriyoruz"

Pandemi sürecinde hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle vatandaşın hastanelere gitmeye çekindiğini belirten Başkan Fethi Yaşar, şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşlarımız evinin yakınında aile sağlık merkezlerine geliyor, reçetesini yazdırıyor, sağlık hizmetinden faydalanıyor. Devlet bir bütündür düşüncesiyle çalışıyoruz. Yerel irade, genel irade hepsi halkın devlete olan güvenini artırmak için çalışmalıdır. Vatandaşa hizmetle görevli her kurum uyum içerisinde çalışmalıdır."

Yenimahalle Belediyesi olarak kendi ilçelerinde bu düşünceleri esas alarak devletin her kurumuyla uyum içerisinde çalıştıklarını aktaran Yaşar, "Vatandaşa doğru ve dürüst hizmet sunmak için uğraş veriyoruz.Yenimahalle’de, 2009 yılından beri bu anlayışla görev yapıyorum. Yenimahalle Belediyesi olarak, eğitimde, sağlıkta, kültürel ve sosyal projelerde Türkiye’ye örnek olan bir belediyeyiz.” şeklinde konuştu.


http://ankaramasasi.com/haber/1165019/yesilevler-ertugrul-simsek-aile-sagligi-merkezi-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.