Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz" dedi
Ankara Masası
|
09 Aralık 2021, Perşembe - 19:52
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması

TBMM'de, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı bütçelerinin görüldüğü oturumda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kürsüde bir konuşma yaptı.

Milli gelir ve cari açıkla ilgili müjdeyi paylaşacaklarını belirten Bakan Nebati, "Bu yılın sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,6'nın altında gerçekleşmesini bekliyoruz. Cari açığın milli gelire oranı noktasında yıl sonunda inşallah müjdeli rakamları paylaşacağız." diye konuştu.

Enflasyonla mücadele

Enflasyonu düşük seviyelere indirmek için çalışacaklarını ifade eden Bakan Nebati, "Enflasyonla mücadele konusunda önümüzdeki dönemde de para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümü ile mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal tedbirleri hayata geçirerek ve kalıcı olarak düşük seviyelere indireceğiz." dedi.

" İşçi kardeşlerimiz rahat etsin"

Son günlerin en çok merak edilen konusu olan asgari ücrete de değinen Bakan Nebati, "Asgari ücrete ilişkin görüşmeler devam etmekte. Herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz. İşçi kardeşlerimiz rahat etsin." ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1167782/bakan-nebatiden-asgari-ucret-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.