Fuat Oktay: Ege'de 12 mil savaş sebebi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesi hakkında "Ege'den aşağıya senin gemilerin, turistsen teknelerin, balıkçıysan balıkçı teknelerin, ticaret yapıyorsan buradan Karadeniz'den geçen, Marmara'dan geçen gemilerin açık denizlere inemeyecek demek. Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak?" dedi.
Ankara Masası
|
29 Ağustos 2020, Cumartesi - 12:18
Fuat Oktay: Ege'de 12 mil savaş sebebi
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İyon Denizi'nde yer alan kara sularını 6 deniz milinden 12 deniz miline çıkarmak için yasa tasarısı hazırladıklarını söykeledi. Olası yasa tasarısının Yunanistan Parlamentosu'nda kabul edilmesi durumunda, ülkenin Ege Denizi'ndeki yüzde 40'lık karasuyu genişliği yüzde 70'e yükselecek. Bu noktada Türkiye'nin bölgede söz sahibi olduğu alan yüzde 10'un altına düşecek.



"Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz?"

Yunanistan'ın söz konusu girişimine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan çok sert tepki geldi. Oktay, "Ege'den aşağıya senin gemilerin, turistsen teknelerin, balıkçıysan balıkçı teknelerin, ticaret yapıyorsan buradan Karadeniz'den geçen, Marmara'dan geçen gemilerin açık denizlere inemeyecek demek. Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak?" dedi.
http://ankaramasasi.com/haber/118488/fuat-oktay-egede-12-mil-savas-sebebi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.